Ziarul care ține cu românul

Percheziții la persoane bănuite de infracțiuni economice

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACȚIUNI ECONOMICE

 

În această dimineață, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează 13 percheziții în București, Vrancea și Dolj la sediile unor societăți comerciale și locuințele unor persoane bănuite că, prin prezentarea unor date nereale,  ar fi obținut finanțare pentru 3 autoturisme și un utilaj agricol. Ulterior, bunurile ar fi fost înstrăinate ilegal către persoane din afara țării.

La data de 11 iunie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București efectuează 13 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Vrancea și Dolj, la locuințele unor persoane și sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale.

Din probatoriul administrat au rezultat indicii că, în perioada ianuarie-martie 2019, o grupare infracțională formată din mai multe persoane ar fi indus în eroare funcționarii a două societăți de leasing din București

Pentru obține finanțarea solicitată, membri grupării ar fi prezentat date nereale legate de activitatea a două societăți comerciale, cu sediul în București și Giurgiu, intrând astfel în posesia a 3 autoturisme și a unui utilaj agricol.

Ulterior, bunurile ar fi fost înstrăinate fără drept, contrar contractelor încheiate, către persoane din afara țării, în scopul obținerii unor foloase materiale injuste, cauzând astfel un prejudiciu de 192.797 euro și 140.155 lei.

Polițiștii au pus în aplicare 3 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, acestea urmând a fi audiate la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice și la sediul I.P.J. Vrancea.

La acțiune participă polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, polițiști cu atribuții de investigare a criminalității economice din cadrul inspectoratelor de poliție județene Vrancea și Dolj, sprijiniți de specialiști criminaliști din cadrul serviciilor criminalistice Vrancea și Dolj, precum și de echipe din cadrul Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *