Ziarul care ține cu românul

Persoane implicate în contrabandă, cercetate în stare de arest preventiv

Persoane implicate în contrabandă, cercetate în stare de arest preventiv

În continuarea cercetărilor efectuate în cazul de contrabandă de la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui au mai descoperit alte 8.350 pachete de ţigări de contrabandă.Trei din persoanele implicate au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar faţă de alţi doi suspecţi a fost luată măsura arestului la domiciliu de către instanța de judecată.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui au descoperit la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei acţiuni punctuale, bunuri de contrabandă în valoare totală de 1.359.100 lei, constând în aproximativ 52.460 de pachete cu ţigări de diferite mărci, 1.230 kg de esenţe aromatice pentru narghilea şi 74 litri de băuturi alcoolice.

În cauză, polițiștii de frontieră sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși efectuează cercetări, faţă de cinci bărbaţi, cu cetăţenie română şi R. Moldova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Cei cinci bărbaţi au fost prezentați în data de 31 mai a.c. în fața instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Huşi a admis propunerea procuroruilui de caz și a emis pentru trei dintre bărbații implicați mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar pentru ceilalți doi suspecţi, măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Cu ocazia continuării cercetărilor, polițiștii de frontieră au mai identificat în localitatea de frontieră Râșești o altă remorcă parcată, asupra căreia exista suspiciunea că ar fi depozitate ţigări de contrabandă. În data de 1 iunie a.c., remorca în cauză, proprietatea lui M.T., cu cetăţenie română şi R. Moldova,  în vârstă de 33 de ani, a fost percheziţionată, iar colegii noştri au descoperit, ambalate în colete şi în sacoşe de rafie, 8.350 pachete de ţigări de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor descoperite,  în valoare totală de 167.000 lei, precum şi indisponibilizarea la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, pentru recuperarea prejudiciului cauzat, a remorcii, în valoare de 7.350 lei.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *