Ziarul care ține cu românul

Peste 100 de tone de agregate minerale, indisponibilizate

PESTE 100 DE TONE DE AGREGATE MINERALE, INDISPONIBILIZATE

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare Criminalităţii Economice Maramureș au efectuat 8 percheziţii domiciliare în două dosare penale ce vizează executarea de activităţi miniere fără permis sau licență, respectiv legea minelor și evaziune fiscală.

Astăzi, 17 iunie, poliţiştii de investigarea criminalităţii economice din Maramureş au desfășurat  activităţi de control destinate prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală în domeniul exploatării și comercializării agregatelor minerale, în Sighetu Marmației,  Săpânța, Târgu Lăpuș, Petrova şi Rozavlea.

Totodată, poliţiştii împreună cu specialiști din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale au desfăşurat verificări la mai multe societăți  comerciale, care execută activități de exploatare a agregatelor minerale în Târgu Lăpuș și Petrova.

Au fost verificate 15 societăți comerciale, 6 persoane fizice și 2 autovehicule de transport marfă.

În urma activităților, au fost indisponibilizate 103.200 kg de agregate minerale, în valoare de peste 92.000 de lei şi confiscate 20.000 kg de piatră concasată.

Au fost întocmite 3 dosare penale, ce vizează două infracțiuni la Legea 241/2005 privind evaziunea fiscală și una la Legea 85/2003 privind legea minelor.

5 persoane au fost conduse la sediul poliției din Sighetu Marmației, pentru audieri.

Întreaga activitate s-a desfășurat sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației și Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale și al specialiștilor din cadrul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *