Ziarul care ține cu românul

Peste 12.000 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord a României

Peste 12.000 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord a României

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat peste 12.000 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 141.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă. Un autoturism folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În data de 6 iulie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul sectoarelor P.F. Brodina şi Vicovu de Sus au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 10.30, colegii noștri au depistat în trafic, pe raza localității Straja, un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea autoturismului, însă șoferul a continuat deplasarea în viteză.

Imediat, colegii noştri au trecut la urmărirea autoturismului, însă după trei kilometri, pe raza localităţii Vicovu de Sus, şoferul a rămas împotmolit cu maşina   în apa unui pârâu. Pentru reţinerea şoferului poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare și au tras 6 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă acesta a reuşit să fugă în vegetaţia din zonă.

În mașina abandonată au fost descoperite 12.050 pachete cu țigări, de proveniență Belarus şi Duty Free, în valoare de 140.985 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională – în valoare de 10.000 lei – a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Detectiv Sibiu

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *