Ziarul care ține cu românul

Peste 6.000 pachete țigări depistate la graniţa cu Ucraina

Peste 6.000 pachete țigări depistate la graniţa cu Ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat în P.T.F. Siret și la „frontiera verde” 6.224 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de aproximativ 69.000 lei. În urma acţiunii, doi cetăţeni ucraineni implicaţi în activitatea de contrabandă au fost reţinuţi de către autorităţile de frontieră din ţara vecină.

În data de 5 martie a.c., s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un bărbat cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, în vârstă de 40 de ani, conducând un microbuz  marca Mercedes Benz, înmatriculat în România.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din  poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, în  plafonul microbuzului, cantitatea de 378 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare totală de 567 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar  bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

În aceeaşi zi, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, judeţul Suceava, a fost desfăşurată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.45, colegii noştri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Frătăuţii Noi, mai multe persoane care transportau  colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, care ne-au informat ulterior că au reţinut pe direcţia respectivă în apropierea frontierei, două persoane de cetăţenie ucraineană.

În zona respectivă, au fost descoperite mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.846 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 68.398 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în urma întrevederii cu autorităţile ucrainene, poliţiştii de frontieră fac cercetări faţă de cei doi cetăţeni ucraineni sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *