Ziarul care ține cu românul

Peste 450 de sancțiuni și amenzi de 137.000 lei acordate de polițiștii sibieni

În perioada 31 ianuarie – 02 februarie a.c., polițiștii sibieni au constatat 14 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 38 de permise de conducere, au retras 12 certificate de înmatriculare și au aplicat 473 de sancțiuni contravenționale în valoare de 137.000 de lei.

 

Exemple semnificative:

La data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 21,30, pe DJ 105G, în orașul Avrig, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic un șofer în vârstă de 47 de ani, localnic, aflat la volanul unui autoturism.

Întrucât concentrația afișată de aparatul etilotest a fost de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

În aceeași seară, în jurul orei 22,00, pe DN 14, pe raza localității Slimnic, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 37 de ani.

Din verificările efectuate, s-a stabilit că autoturismul este neînmatriculat, bărbatul nu deține permis de conducere, iar la testarea alcoolscopică a rezultat o concentrație de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, polițiștii sibieni au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

 

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *