Ziarul care ține cu românul

Povestea unei mame de profesie

Fiecare dintre noi ne-am întrebat, măcar o dată, cum ar fi fost dacă… Dacă am fi făcut, într-un anumit moment al vieții, ceva diferit. Dacă cineva ne-ar fi încurajat mai tare să îndrăznim sau dacă noi am fi ajutat, poate, mai mult.

Familia și dragostea părintească sunt valorile esențiale menite să asigure copilului un cămin fericit! Iar să fii “părinte”, înseamnă un întreg univers pentru copil și o adevărată împlinire pentru tine. Toți părinții știu că sunt locuri în inimă despre care nici măcar nu știi că există până când nu iubești un copil.

Copiii abandonați reprezintă categoria socială cea mai vulnerabilă, iar incapacitatea de a le oferi o familie cauzează probleme sociale complexe pe termen lung.

Protecția specială a copilului reprezintă ansamblul măsurilor, prestațiilor și serviciilor destinate îngrijirii și dezvoltării copilului lipsit, temporar sau definitiv, de ocrotirea părinților săi sau a celui care, în vederea protejării intereselor sale, nu poate fi lăsat în grija acestora.

Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată, care asigură prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament.

Menirea si dragostea de parinte nu țin de vârstă. La 55 de ani, doamna M. C.  a devenit asistent maternal profesionist și are în grijă o fetiță cu probleme medicale severe, o fetita șatenă cu ochii ca două mărgele. Fetița are 1 an si 8 luni și  de la vîrsta de 6 luni a locuit mai mult prin spitale,  mama minorei a fugit din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu – secția ATI, imediat după ce fetița a suferi o intervenție chirurgicală, iar de atunci aceasta nu s-a mai interesat de copil.

Ne-am dorit  ca  în familia noastră să avem din nou un suflet mic, care să ne aducă multă dragoste și voie bună. Nu putem să vedem ziua fără ea. Ne zâmbește mereu, e plină de veselie. Încurajez pe această cale pe toate persoanele care doresc să asigure unui copil, privat de îngrijirea familiei sale, un cămin plin de iubire și armonie, să se angajeze asistent maternal profesionist, a spus  M. C.

La nivelul DGASPC Sibiu se află în implementare, în parteneriat cu ANPDCA, proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, finanțat în cadrul POCU 2014-2020.

DGASPC Sibiu își propune prin intermediul proiectului care se va derula până la sfârșitul anului 2023, extinderea actualei rețele de asistenți maternali profesioniști in 2019 cu 20 de persoane și formarea profesională tuturor asistenților maternali angajați în cadrul instituției.

Cei interesați sunt aşteptați să se prezinte la sediul  Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu, str. Mitropoliei nr.2 Sibiu, pentru a primi toate informaţiile necesare şi a fi consiliate de specialiştii serviciului.

DIRECTOR GENERAL
LAURA  CAMELIA  VILSAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *