Ziarul care ține cu românul

Prefectul județului Sibiu a efectuat câteva vizite în teren, pentru a verifica modul în care se respectă dispozițiile date în contextul stării de alertă

Prefectul județului Sibiu a efectuat câteva vizite în teren, pentru a verifica modul în care se respectă dispozițiile date în contextul stării de alertă.

Vizitele au fost efectuate în cadrul a două hipermarketuri din Sibiu, alături de reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.

 

Ținând cont că de câteva zile ne aflăm în stare de alertă și că odată cu instituirea acesteia s-au dispus o serie de măsuri de prevenire a coronavirusului SASR CoV-2, am considerat că este necesar să văd dacă aceste dispoziții sunt implementate corect și corespunzător. În urma vizitelor făcute în Municipiul Sibiu, alături de polițiștii sibieni, mă bucur că atât reprezentanții hipermarketurilor, cât și cetățenii au înțeles că este important să avem un comportament responsabil și să fim precauți, respectând obligativitatea purtării măștii în spațiile închise și mai ales în locuri aglomerate. Sper din tot sufletul să depășim cu bine și această perioadă și încet, încet să revenim la o normalitate.” transmite prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.

 

De asemenea, ținând cont că în această perioadă muzeele au început să se deschidă, Prefectul județului Sibiu a avut o întrevedere cu Managerul Muzeului Național Brukenthal din Piața Mare, prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca. Muzeul a început să își deschidă gradual porțile pentru vizitatori, astfel că în acest moment sunt deschise circuite de vizitare unidirecționale, iar durata maximă a timpului petrecut de vizitatori în muzeu, nu poate depăși 2 ore.

 

Situația generată de COVID-19 poate de cele mai multe ori  nu ne ajută să avem dispoziția necesară vizitării unui muzeu, însă după vizita pe care am făcut-o la Muzeul Național Burkenthal din Piața Mare,  vă mărturisesc că preț de câteva minute parcă m-am deconectat de la tot ce înseamnă COVID-19. Alături de domnul director Sabin Luca, am descoperit un muzeu mai viu ca niciodată și am aflat informații atât de prețioase legate de muzeu dar și de viața baronului Burkenthal. Pe această cale doresc să mulțumesc domnului director Sabin Luca pentru ospitalitate! Vă invit, dragi sibieni, să mergeți să vizitați muzeul, să vă relaxați și să vă bucurați de tot ce veți întâlni acolo!” transmite prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *