Ziarul care ține cu românul

Primirea de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a unor ambasadori străini cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare

Primirea de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a unor ambasadori străini cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a primit joi, 5 noiembrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe domnul Chairat Porntipwarawet, ambasadorul agreat al Regatului Thailandei, doamna Siri Beate Barry, ambasadorul agreat al Regatului Norvegiei, și domnul Petros Kestoras, ambasadorul agreat al Republicii Cipru.

Președintele Klaus Iohannis a salutat preluarea mandatelor și le-a urat succes în activitate noilor ambasadori, asigurându-i de sprijinul autorităților române în acțiunile care vizează dezvoltarea pe mai departe a relațiilor dintre România și cele trei state.

Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Regatului Thailandei, domnul Chairat Porntipwarawet, Președintele Klaus Iohannis a susținut intensificarea relaţiilor dintre România şi Regatul Thailandei, atât la nivel politic, cât şi economic.

Din această perspectivă, Președintele României a încurajat realizarea de pași concreți în cooperarea viitoare, precum dezvoltarea relațiilor comerciale bilaterale, evidențiind, de asemenea, potențialul considerabil al domeniului turismului.

În context, a fost evocată importanța recentei semnări a documentelor de înființare a Camerei de Comerț România-Thailanda, care poate contribui la extinderea cooperării economice dintre cele două țări.

Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Regatului Norvegiei, doamna Siri Beate Barry, Președintele României a salutat nivelul foarte bun al relațiilor bilaterale, subliniind interesul pentru intensificarea dialogului politico-diplomatic și valorificarea oportunităților în domenii care vizează democrația și statul de drept.

Președintele Klaus Iohannis s-a pronunțat, totodată, pentru extinderea cooperării economice, prin creșterea schimburilor comerciale și prin încurajarea investițiilor reciproce.

Pe acest fond, a fost reliefat rolul Mecanismului Financiar Norvegian ca instrument de promovare a relațiilor bilaterale, prin diversificarea domeniilor concrete de cooperare.

De asemenea, a fost subliniată importanța continuării cooperării româno-norvegiene în forurile multilaterale (NATO și ONU) sau pe teme de interes comun, în plan european.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Cipru, domnul Petros Kestoras, Președintele României a apreciat stadiul relațiilor bilaterale și a exprimat interesul pentru impulsionarea dialogului politico-diplomatic și a cooperării sectoriale, în condițiile în care anul acesta se aniversează 60 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări.

În ceea ce privește cooperarea economică, Președintele Klaus Iohannis a salutat dinamica pozitivă a prezenței economice cipriote în România, Republica Cipru aflându-se pe locul patru în lista investitorilor străini în țara noastră.

Președintele României a exprimat preocupare pentru situația actuală din Mediterana de Est, subliniind importanța detensionării acesteia prin dialog între părțile implicate, precum și a identificării unor soluții pe căi diplomatice, în acord cu dreptul internațional.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *