Ziarul care ține cu românul

Protest fulger în fața Parchetului General

Se pare că pe 5 aprilie a.c, mai mulți tineri din București iubitori de țară fiind, au luat decizia de a protesta în fața Parchetului General.

Scopul protestului pare a fi demisia procurorului general Augustin  Lazăr.

Manifestanții adunați în fața Parchetului, au avut pancarte cu mesaje precum „Lazăr, călăul care a devenit victimă” și îi cer procurorului general să demisioneze.

Lia Olguța Vasilescu, i-a cerut procurorului general să își dea demisia imediat și să își ceară scuze public pentru că a ocupat această înaltă funcție din sistemul judiciar românesc, deși „a întreprins acțiuni de poliție politică în timpul regimului comunist”.

Augustin Lazăr a respins acuzațiile, precizând că o astfel de dezinformare este contrazisă de adeverințele Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).

Procurorul general apreciază că atacurile concertate din ultimele zile la adresa sa, în contextul derulării procedurii de desemnare a viitorului procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, urmăresc atât decredibilizarea sa în calitate de procuror general, cât și destabilizarea Ministerului Public.

Mandatul lui Augustin Lazăr la conducerea Parchetului General se încheie la sfârșitul acestei luni. El și-a depus candidatura pentru un nou mandat de 3 ani.
foto: M.G.
Sursa: https://www.hotnews.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *