Ziarul care ține cu românul

Reținuți pentru furt

Polițiștii din Alba Iulia au identificat, în mod operativ, 3 tineri din Alba Iulia și Sebeș, care au furat, dintr-o casă aflată în construcție, scule electrice în valoare de 19.300 lei. Doi dintre aceștia au fost reținuți.

Doi tineri reținuți

La data de 5 septembrie 2019, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia i-au identificat pe trei tineri, de 16, 18 și 23 de ani, din Alba Iulia și Sebeș, ca persoane bănuite de săvârșirea unui furt dintr-o casă în construcție, faptă în legătură cu care poliția a fost sesizată în dimineața aceleiași zile.

Se pare că, în noaptea de 04/05 septembrie 2019, profitând de faptul că unul dintre ei a lucrat, ca și zilier, la amenajarea casei și știa unde este lăsată cheia de acces, ar fi pătruns în interior și ar fi sustras mai multe scule electrice, a căror valoare a fost estimată la 19.300 de lei.

Polițiștii i-au reținut pe doi dintre tineri (cel de 16 și cel de 18 ani), pentru furt calificat și îl caută pe cel de-al treilea, care se sustrage cercetărilor.

În cursul zilei de azi, 6 septembrie, reținuții vor fi prezentați în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

 

Acțiuni pentru siguranța cetățenilor din Aiud și Blaj

Polițiștii din Aiud și Blaj au acționat, cu efective suplimentare, pentru creșterea gradului de siguranță publică în localitățile arondate acestor subunități de poliție. Au fost reținute 5 persoane și au fost aplicate peste 100 de amenzi.

La data de 5 septembrie 2019, polițiștii din cadrul Polițiilor Municipale Aiud și Blaj împreună cu polițiștii secțiilor de poliție rurală subordonate, sprijiniți de polițiști de investigare a criminalității economice, acțiuni speciale și rutieră, din cadrul IPJ Alba, au organizat acțiuni care au vizat creșterea siguranței cetățenilor și prevenirea accidentelor de circulație.

Au fost controlate 155 de autovehicule, au fost legitimate 192 de persoane, puse în aplicare 5 mandate de aducere și a fost constatat, în flagrant delict, un furt.

De asemenea, poliţiştii au luat măsura reținerii față de 5 persoane cercetate pentru fapte de lovire, violare de domiciliu și  tulburarea ordinii și liniștii publice.

Pentru combaterea faptelor de natură contravenţională, au fost aplicate 101 sancţiuni,  în valoare totală de 11.750 lei, din care 79 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 11 la Legea 61/1991 privind liniştea şi ordinea publică,  iar restul la alte acte normative.

În urma controalelor efectuate în trafic, poliţiştii au reținut 4 permise de conducere, din care 3 pentru alcool și au retras un certificat de înmatriculare.               

 

Exemple:

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud au luat măsura reținerii față de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 52 de ani, din Silivaș, comuna Hopârta, care sunt cercetați pentru fapte de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, săvârșite în seara zilei de 27 august, în apropierea unui local public din localitatea Silivaș.  

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, pe fondul consumului de alcool și al unei posibile datorii nerestituită la timp, ar fi agresat și amenințat 5 persoane și ar fi tulburat liniștea publică.

Patru persoane reținute333

Alături de cele 4 persoane reținute, în scandal a mai fost implicat și un minor de 16 ani, care este cercetat, în stare de libertate, pentru aceleași fapte.

În cursul zilei de azi, 6 septembrie, cei 4 reținuți vor fi prezentați în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Aiud l-au depistat, în flagrant delict, pe un tânăr de 18 ani, din Teiuș, care a sustras telefonul mobil al unei femei.

Se pare că, în dimineața zilei de 5 septembrie, tânărul ar fi profitat de faptul că angajata unei instituții de învățământ din Aiud și-a lăsat telefonul mobil nesupravegheat, pe biroul său și i l-a sustras.

Polițiștii au recuperat telefonul și i l-au restituit păgubitei, iar față de tânărul prins în flagrant au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Polițiștii din Blaj l-au reținut pe un tânăr de 20 de ani, din Blaj, care este cercetat pentru lovire sau alte violențe și violare de domiciliu.

În sarcina tânărului s-a reținut faptul că, în după amiaza zilei de miercuri, 4 septembrie, în timp ce se afla pe strada Morii din Blaj, l-ar fi agresat pe un bărbat de 29 de ani, iar ulterior ar fi pătruns, fără drept, în curtea locuinței acestuia, cu scopul de a-l agresa, în continuare.

În cursul zilei de azi, 6 septembrie, bărbatul va fi prezentat în fața magistraților din carul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Cercetat pentru conducere sub influența alcoolului

La data de 6 septembrie 2019, în jurul orei 03.50, polițiștii din Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au intervenit pentru soluționarea unui eveniment rutier produs pe raza localității Bălcaciu.

Un tânăr de 23 de ani, din comuna Jidvei, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil. Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

În urma testării tânărului vinovat de producerea accidentului, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Accident rutier

La data de 5 septembrie 2019, în jurul orei 20.00, polițiștii din Sebeș au intervenit la un eveniment rutier, sesizat prin 112, produs pe drumul comunal 50, pe raza comunei Gârbova.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că un tânăr de 25 de ani, din comuna Gârbova, în timp ce conducea un autoturism, în direcția Gârbova – Cărpiniș, a pierdut controlul asupra acestuia și s-a răsturnat în șanțul de pe partea stângă a drumului.

În urma accidentului, conducătorul auto și alți doi tineri, pasageri în autoturism, au suferit leziuni corporale și au fost transportați la spital. Cercetările sunt continuate.

 

Amplasarea radarelor în perioada 7 – 9 septembrie 2019

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *