Ziarul care ține cu românul

Român reţinut pentru contrabandă cu ţigări şi ultraj

Bărbat reţinut pentru contrabandă cu ţigări şi ultraj

În urma unei acţiuni desfăşurate pe linia contrabandei cu ţigări de către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiş, un cetățean român a fost reţinut sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj deoarece a lovit un poliţist de frontieră, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Ieri, 13.02.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Timiș au desfășurat o acțiune pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 19.00, echipajul poliției de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri în trafic, pe comunicația Grabaț – Lenauheim, un autoturism despre care aveau informații că este folosit la transportul de țigări de contrabandă. Șoferul autovehiculului nu a oprit la semnalele polițiștilor de frontieră, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia, fiind alertate şi alte echipaje ale Poliției de Frontieră.

Pe timpul urmăririi, șoferul a încercat să scape de colegii noştri efectuând manevre periculoase, prin care a acroșat autospeciala din dotarea instituției, aceasta fiind avariată.

Polițiștii de frontieră au reușit oprirea autoturismului pe raza localității Grabaț, iar apoi șoferul a încercat să abandoneze mașina. S-a acționat pentru reținerea bărbatului, însă acesta a devenit violent, lovind pe unul dintre polițiștii de frontieră. La controlul autovehiculului, în interiorul acestuia au fost descoperite 5.010 pachete țigări de contrabandă, fără timbru fiscal, în valoare de aproximativ 75.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate. Totodată, şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă şi ultraj, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile, iar la finalizare vor fi luate masurile legale ce se impun.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *