Ziarul care ține cu românul

S-au bătut și s-au tăiat la Hosman – Băutura bat-o vina – reținut 24 de ore

Prim procuror Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 25.01.2020, organele de urmărire penală au fost sesizate telefonic cu privire la comiterea infracţiunii de tentativă de omor, prev. şi ped. de art.  32 lin. 1, rap. la art. 188 alin. 1 Cod penal.

 Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

 În noaptea de 24/25.01.2020, în timp ce participau la o petrecere organizată la locuinţa lui S.M. situată în comuna Nocrich, sat Hosman, jud Sibiu, între inculpatul P.I. şi fratele persoanei vătămate s-a iscat un conflict spontan ce a degenerat în acte de violenţă din partea ambilor. Intervenind în conflictul celor doi şi în apărarea fratelui său, persoana vătămată G.G. l-a lovit pe inculpatul P.I. cu pumnii, acesta ripostând tot cu pumnii.

La un moment dat, suspectul a scos din buzunarul pantalonilor un briceag pe care l-a deschis si cu care a lovit persoana vătămată de mai multe ori în mai multe zone vitale, cauzându-i multiple leziuni traumatice printre care o plagă tăiată în regiunea mandibular stânga, o plagă tăiată laterocervical stângă, o plagă înjunghiată lombar stânga şi o plagă înjunghiată hemiabdominal dreapta cu evisceraţie intestinală, leziuni traumatice care au necesitat acordarea de îngrijiri medicale de urgenţă si care i-au pus viaţa în pericol.

Inculpatul P.I. a fost reţinut pentru 24 de ore iar în data de 26.01.2020, după punerea în mişcare a acţiunii penale, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a solicitat arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii tentativă de omor, prev. şi ped. de art. 32 lin. 1, rap. la art. 188 alin. 1 şi 2 Cod penal, solicitare ce a fost admisă de Tribunalul Sibiu.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul  Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul de Investigaţii Criminale.

 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    

Foto arhiva proprie.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

https://ziuaonline.com/detectiv

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *