Ziarul care ține cu românul

Scădere a numărului de viroze respiratorii și a cazurilor de gripă din Sibiu

ÎN JUDEȚUL SIBIU S-A ÎNREGISTRAT O UȘOARĂ SCĂDERE A VIROZELOR RESPIRATORII ȘI A CAZURILOR DE GRIPĂ

 

În urma centralizării datelor comunicate de către furnizorii de servicii medicale din județul Sibiu, în cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii acute şi a gripei, vă comunicăm că în perioada 10 februarie – 16 februarie (pe durata unei săptămâni) au fost înregistrate 3295 cazuri de Infecţii Acute de Căi Respiratorii Superioare, cu circa 14% mai puține faţă de cazurile din săptămâna precedentă, când au fost raportate 3838 cazuri. Numărul acestora este mai mare, însă, față de cel înregistrat în aceeași perioadă a sezonului trecut, când s-au raportat 2191 de cazuri.

În aceeași perioadă au fost înregistrate 594 pneumonii, iar cazurile de gripă raportate au fost în număr de 310, față de 380 cazuri în săptămâna anterioară.

Au fost recoltate în cursul acestei săptămâni și două probe pentru detectare de virus gripal, de la două elevi ai Colegiului Național “Octavian Goga” Sibiu, unde s-au semnalt 9 cazuri cu suspiciune de gripă la clasa I C, demarânsu-se o investigaţie epidemiologică privind un posibil focar în colectivitate. Din primele informații culese reiese faptul că elevii au participat la o tabără de schi, organizată la o pensiune din Păltiniș, iar cazurile de îmbolnăvire au debutat imediat după plecarea din tabără. Toți bolnavii au fost izolați la domiciliu, cu tratament antiviral, fiind recomandată suspendarea temporară a cursurilor până în data de 21.02.2020. Probele recoltate sunt în curs de investigare.

 

Rămân valabile toate recomandările privind măsurile de igienă personală (spălarea cu apă și săpun a mâinilor și folosirea batistelor pentru strănut sau tuse) și respectarea unui regim de viață sănătos (alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare), esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și gripă, ținându-se cont în special de evitarea oricăror aglomerații din spațiile publice.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *