Ziarul care ține cu românul

Școala Regele Ferdinand va fi extinsă și va avea o sală de sport

Școala Regele Ferdinand va fi extinsă și va avea o sală de sport

 

“Am obținut finanțare europeană nerambursabilă și pentru școala Regele Ferdinand din cartierul Vasile Aaron. Cu aceste fonduri vom extinde clădirea cu un corp nou și vom construi o sală de sport. Este a treia unitate de învățământ în care creăm spații suplimentare cu fonduri europene. Reamintesc că extinderea școlii Nicolae Iorga este în curs, iar pentru școala I.L. Caragiale am contractat deja lucrările. La acestea se adaugă investițiile finanțate din bugetul local: extinderea școlii nr. 4, a Liceului Ghibu, a Colegiului Goga și a Liceului Economic. De asemenea, avem în curs, în diverse stadii, proiecte de construcție și amenajare a 10 unități de învățământ preșcolar care vor crea 700 de locuri suplimentare în creșe și în jur de 650 în grădinițe.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Luni, 28 decembrie, primarul Astrid Fodor a semnat contractul de finanțare pentru extinderea clădirii și construcția unei săli de sport la școala gimnazială Regele Ferdinand. Valoarea totala a proiectului este de 11,76 milioane lei, din care 11,53 milioane lei sunt fonduri nerambursabile, asigurate prin Programul Operațional Regional.

Clădirea școlii va fi extinsă cu un corp nou, cu parter și 3 etaje. Suprafața suplimentară care se va crea va fi de peste 1100 de mp și se vor amenaja aici 5 săli de clasă, un laborator de chimie și unul de fizică și un Centru de Documentare și Informare cu sală de lectură, precum și grupuri sanitare. Pe acoperișul clădirii vor fi amplasate panouri solare care vor acoperi aproximativ 70% din necesarul de energie termică pentru apa caldă.

Proiectul include și construcția unei săli de sport cu o suprafață de 1.340 de metri pătrați, pe latura paralelă cu strada Șureanu. Pe lângă sala de sport propriu-zisă se vor amenaja vestiare, săli cu dușuri, grupuri sanitare, un cabinet medical și un depozit pentru materialele necesare desfășurării orelor de sport. Acoperișul zonei de acces în sală va fi amenajat ca terasă înierbată.

Și curtea școlii va primi un alt aspect, și mai ales o altă funcționalitate. Suprafața acesteia va fi complet refăcută și reasfaltată pentru amenajarea unui teren de handbal și a unui teren de baschet.

Următorul pas în acest proiect este organizarea procedurii de achiziție pentru proiectare și execuția lucrărilor propriu-zise.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *