Ziarul care ține cu românul

Seminar cu tema Mediul „Single Window” la București

În perioada 16-17 mai 2019, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală a Vămilor – organizează,  la Bucureşti, Seminarul de nivel înalt cu tema Mediul „Single Window”,  în seria de evenimente ocazionate de exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene ne onorează şi ne motivează să depunem toate eforturile pentru a promova, în reuniunile pe care le vom prezida, interesul european, prin asigurarea unui cadru corect de negociere, concentrându-ne, în primul rând, pe prezentarea de propuneri şi soluţii viabile capabile să conducă la adoptarea de poziţii comune ale statelor membre.

Mediul „Single Window” pentru vamă are ca scop depunerea unică de către agenţii economici,  în manieră digitală,  a întregului set de documente şi informaţii necesare derulării unei tranzacţii de comerţ internaţional.  Premisele implementării depunerii unice sunt colaborarea dintre autorităţi şi furnizarea  de către acestea a unei game largi de servicii vamale electronice, pe întregul teritoriu vamal al Uniunii Europene.  Serviciile electronice oferite vor permite operatorilor economici, din Uniune şi celor din ţări terţe, să interacţioneze în acelaşi mod cu autorităţile vamale ale oricărui stat membru al Uniunii Europene.

Comisia Europeană şi administraţiile vamale din statele membre, la cel mai înalt nivel de reprezentare, vor participa în parteneriat cu mediul de afaceri la proiectarea cadrului legal necesar implementării mediului “Single Window” pentru vamă, care să conducă la facilitarea comerţului legitim şi la îndeplinirea competenţelor ce revin autorităţilor vamale în materie de siguranţă şi securitate a spaţiului european.

A relatat dl.Ștefan Cosmin Doliș, vicepreședinte  ANAF
sursa foto- Agerpres/Radu Tuța

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *