Ziarul care ține cu românul

SIBIAN ARESTAT PREVENTIV

 

La data de 9 aprilie a.c., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, polițiștii de investigații economice din cadrul I.P.J. Sibiu au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului Sibiu.

 

 CERCETAT PENAL PENTRU COMITEREA INFRACȚIUNII DE TRAFIC DE INFLUENȚĂ

Aceștia au pus în aplicare zece mandate de aducere în vederea efectuării de cercetări într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, respectiv cumpărare de influență.

În urma documentării specifice și administrării probatoriului, un sibian în vârstă de 56 de ani a fost reținut 24 de ore pe baza ordonanței emise de către procuror.

Prin decizia instanței de judecată, a fost arestat preventiv, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

În fapt, sibianul este bănuit că, în perioada ianuarie 2018 – aprilie 2019, ar fi solicitat și ar fi primit diverse sume de bani, între 1.000 și 15.000 de euro, de la persoane interesate de atribuirea unei locuințe sociale, dobândirea de fonduri publice sau încheierea de contracte de prestări servicii cu administrația publică locală.

Persoanei căreia i s-a solicitat suma de 15.000 de euro, sibianul ar fi trebuit să-i faciliteze obținerea unui spațiu comercial în zona centrală a municipiului Sibiu.

Bărbatul miza pe câștigarea încrederii celor cărora le pretindea bani fără a finaliza demersul promis.

Totalul sumelor de bani care ar fi fost obținute ilicit se ridică la 30.000 de euro.

Investigațiile derulate au evidențiat faptul că 10 persoane, provenind din mediul rural, din județul Sibiu, cât și din alte județe, ar fi solicitat sprijinul sibianului pentru a interveni pe lângă diverși funcționari publici în vederea obținerii unor avize favorabile cererilor.

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență, respectiv cumpărare de influență, urmând ca, la finalizarea anchetei, să fie aplicate măsuri legale în consecință, conform competenței.

Purtător de cuvânt agent șef adjunct de poliție Elena Welter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *