Ziarul care ține cu românul

Situație pacienți cu suspiciune gripă la SCJU Sibiu

Situație pacienți cu suspiciune gripă la SCJU Sibiu

 

Vă informăm că o pacientă în vârstă de 90 ani, diagnosticată pozitiv pe baza testului rapid de gripă, a decedat în data de 29 ianuarie în cadrul Secției Clinice de Anestezie Terapie Intensivă. Pacienta a fost internată ieri, după ce a fost adusă la Unitatea de primiri Urgențe cu Serviciul de Ambulanță. Femeia prezenta multiple comorbidități asociate vârstei, pneumonie severă și era ventilată mecanic. Pacientei i s-au recoltat probe biologice pentru analize la Institutul Cantacuzino din București.

În cadrul Secției Clinice ATI se mai află internați 3 pacienți cu infecții respiratorii:

 

–  un bărbat de 71 de ani cu suspiciune de gripă pe baza de test rapid, stabil, conștient și sub tratament, internat în data de 29 ianuarie prin Unitatea de Primiri Urgențe;

  • o femeie de 35 de ani, diagnosticată cu pneumonie masivă dreapta și Infecție Acută a Căilor Respiratorii Superioare, cu rezultat negativ pe baza testului rapid de gripă. Femeia a fost adusă de SMURD la UPU Sibiu în cursul zilei de 29 ianuarie. Pacientei i-au fost recoltate probe biologice pentru analize la Institutul Cantacuzino din București. Aceasta este ventilată mecanic.

  • un bărbat de 79 de ani, adus de la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, cu stop cardio-respirator, cu pneumonie interstițială și pneumopatie, ventilat mecanic, fără suspiciune de gripă în momentul de față.  

În prezent, în cadrul Secției Clinice Boli infecțioase mai sunt internate 14 cazuri de suspiciune de gripă pe baza testelor rapide și pe baza diagnosticelor clinice. Pacienții sunt stabili și sub tratament, cu evoluție favorabilă.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *