Ziarul care ține cu românul

52 de situații de urgență în 48 de ore pentru angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea

În primele 48 de ore, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 52 de situații de urgență, dintre care 38 au fost reprezentate de intervențiile SMURD.

Din cele 38 de cazuri, trei au fost solicitări pentru situații de stop cardio-respirator, patru accidente de circulație și restul diverse afecțiuni medicale.

Astfel, prin intervenția promptă a fost salvată viața unui în vârstă de 40 de ani din Rm. Vâlcea, angajat al unei spălători din Zona Nord. La salvarea persoanei a avut o contribuție importantă Mihai Eduard Alin, voluntar în cadrul ISU Vâlcea începând cu anul 2019. Acesta a urmat pașii protocolului de resuscitare în cazul persoanei amintite, până la sosirea ambulanțelor.

Din nefericire la celelalte două cazuri de stop cardio-respirator nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul de către medicii de la ambulanță.

În același interval, angajații ISU Vâlcea au acționat pentru stingerea a două incendii produse la acoperișurile unor locuințe precum și la stingerea a trei incendii de vegetație uscată în localitățile : Fârtățești, Copăceni și Horezu unde a ars vegetația pe o suprafață de 3,5 ha.

De asemenea, în intervalul menționat, s-au efectuat 9 acțiuni pentru protecția comunității astfel:

  • echipajele de intervenție SMURD au executat trei misiuni de patrulare pentru identificarea eventualelor persoane fără adăpost aflate în pericol de hipotermie din cauza temperaturilor scăzute. Nu a fost identificată nici o persoană aflată în dificultate.

  • patru acțiuni de prevenire ale unor potențiale situații de urgență în cazul unui accident rutier, la un cablu de electricitate căzut pe carosabil și încă două centre comerciale unde a fost anunțată o posibilă situație de urgență;

  • două misiuni de recunoașteri în anumite obiective pericol de incendiu.

 

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

 

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *