Ziarul care ține cu românul

Surpriză neplăcută pentru membrii USR

Biroul Electoral Central (BEC) a decis miercuri respingerea cererii de înscriere pentru alegerile europarlamentare 2019 a Alianței 2020 USR-PLUS, potrivit unui comunicat al PLUS.

Dacian Cioloș, președintele PLUS, a reacționat dur:

„Este o insultă la adresa electoratului și un act nedemocratic total.” Decizia nu este definitivă, iar USR-PLUS au anunțat deja că o vor contesta la ICCJ.

Motivul invocat de Biroul Electoral Central ar fi că Dan Barna și Dacian Cioloș nu ar figura ca președinți ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice.

 

Răspunsul domnului Dacian Cioloș nu a întârziat să apară:

,,Biroul Electoral Central, manevrat politic de către PSD-ALDE, ne interzice să candidăm la alegerile europarlamentare.

Este o insultă la adresa electoratului și un act nedemocratic total.

PSD și ALDE, împreună cu sateliții săi, distrug principiul elementar al democrației prin încălcarea dreptului de a candida și a fi ales.

Vom face toate demersurile necesare și vom protesta până când acest act nedemocratic și ilegal va fi îndreptat. De la primul anunț că intrăm în politică și până astăzi suntem ținta celor mai murdare atacuri. Când au văzut că nu ne lăsăm intimidați, au trecut la manevrarea politică a instituțiilor statului. Fac un apel la toți membrii PLUS și USR să se solidarizeze și să luptăm împotriva acestui act nedemocratic.”

https://web.facebook.com/dacianciolos/posts/2109816449055629

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *