Ziarul care ține cu românul

Testare COVID-19 pentru pacienții oncologici sau cu afecțiuni care necesită operații urgente, la Spitalul din Alba Iulia

Testare COVID-19 pentru pacienții oncologici sau cu afecțiuni care necesită operații urgente, la Spitalul din Alba Iulia

 

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, prin Laboratorul de diagnostic molecular, dotat cu o linie completă de diagnosticare a virusului SARS-CoV-2, efectuează testarea pentru determinarea COVID-19 în cazul pacienților oncologici sau cu alte afecțiuni grave care necesită intervenții medicale de specialitate urgente, fie că este vorba de tratament oncologic de specialitate sau intervenții chirurgicale ce trebuie realizate în alte județe.

Testarea pentru depistarea COVID-19, în situațiile sus menționate, se realizează în cazul pacienților care locuiesc în Alba Iulia și în comunele învecinate (Vințu de Jos, Sântimbru, Ciugud, Ighiu, Galda de Jos, Cricău, Berghin, Meteș), respectiv în orașul Teiuș, întrucât pacienții din alte localități au posibilitatea să se deplaseze la spitalul de pe raza domiciliului – respectiv la cea mai apropiată unitate medicală – pentru a li se recolta probe biologice care vor fi analizate în laboratorul Direcției de Sănătate Publică.

Practic, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia se alătură demersului inițiat de Direcția de Sănătate Publică Alba privind testarea COVID-19 a pacienților oncologici dar și a celor cu alte afecțiuni grave care necesită intervenții medicale de specialitate urgente, fie că este vorba de tratament oncologic de specialitate sau intervenții chirurgicale ce trebuie realizate în spitale/clinici din alte județe.

Acești pacienți pot veni pentru recoltare cu o zi înainte de data la care sunt programați pentru intervenție, în curtea SJU Alba Iulia, la punctul pretriaj UPU 1 (primul de la intrare), până la ora 11:00. Aici vor prezenta, obligatoriu, bilet de trimitere de la medicul de familie pentru intervenția la care sunt programați sau scrisoare medicală. Recoltarea probelor biologice se va face doar în baza acestor documente.

Pacienților li se vor prelua date de contact pentru comunicarea rezultatelor, care se va realiza cu respectarea confidențialității datelor cu caracter personal. În cazul în care vor exista rezultate pozitive, SJU Alba Iulia va transmite DSP Alba care va informa în regim de urgență persoanele în cauza, va începe ancheta epidemiologică și va lua măsurile care se impun pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor. Rezultatele pacienților negativi vor fi comunicate de SJU Alba Iulia, iar aceștia sunt așteptați pentru înmânarea buletinelor de analiză. În situația în care timpul pacienților nu permite ridicarea buletinelor de analiză, acestea vor fi transmise, prin intermediul mijloacelor de comunicare electronice, spre unitățile medicale la care sunt programați, astfel încât aceștia să poată beneficia de intervenții medicale și/sau tratament.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *