Ziarul care ține cu românul

Țigarete și alcool confiscate de oamenii legii

CE S-A GĂSIT ÎN URMA A 11 PERCHEZIŢII, ACASĂ LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CU ŢIGARETE

Peste zece mii de țigări, 1 kg. de tutun, 1.000 de litri de alcool și o instalație artizanală de producere de alcool au fost descoperite de poliţiştii mureşeni de investigare a criminalităţii economice, în urma a 11 percheziţii efectuate astăzi.

Acțiunea, coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, a vizat locuințele din judeţul Mureş a unor persoane bănuite de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea ilegală, pe teritoriul României, a acestora.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului, aceste persoane ar fi deţinut şi comercializat ţigări fără timbre de marcaj emise de autorităţile fiscale române, sustrăgându-se astfel de la plata accizelor datorate bugetului de stat.

În urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate, în vederea confiscării, 11.180 de ţigarete care nu poartă timbre de marcaj, peste 1 kg. de tutun şi 1.072 litri de alcool, deţinuți în afara antrepozitului fiscal.

A fost descoperită și indisponibilizată şi o instalaţie artizanală, folosită de persoanele în cauză la producerea băuturilor alcoolice.

Faţă de un bărbat, de 67 de ani, din localitatea Sovata şi o femeie, de 56 de ani, din Eremitu, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din  Inspectoratul General al Poliţiei Române, iar în activități au fost angrenați luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş şi jandarmi.

Purtator de cuvânt Subinspector de Poliţie Emanuela RUGINĂ

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *