Ziarul care ține cu românul

Ţigări în valoare de peste 122.000 lei, confiscate la frontiera de nord

Ţigări în valoare de peste 122.000 lei, confiscate la frontiera de nord

În urma unei acțiuni desfășurate la nivelul S.P.F. Brodina – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației pe linia combaterii contrabandei, polițiștii de frontieră au confiscat aproximativ 10.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de  peste 122.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar un autoturism de teren în valoare de 5.000 lei folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În data de 30 iunie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase de la frontiera de stat spre un autoturism de teren care staţiona.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul Poliției de Frontieră, au fugit abandonând coletele şi autoturismul.

Întrucât persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare și au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Însă nici de această dată, cei în cauză nu s-au oprit şi s-au dispersat în localitate.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero și patru colete, unul fiind  în autovehicul. Atât coletele, cât și maşina au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 10.450 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 122.265 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 5.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun, precum şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

 

Detectiv Sibiu

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *