Ziarul care ține cu românul

Trei cetăţeni români cercetaţi pentru trafic de migranţi

Trei cetăţeni români cercetaţi pentru trafic de migranţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Caraş Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, desfăşurate pe raza judeţului Caraş Severin, trei cetăţeni români care au sprijinit zece cetăţeni străini în încercarea de a trece ilegal frontiera.

În data de 18.06.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Caraş Severin în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 00.15, aceştia au depistat în trafic pe DJ 572, la ieşirea din localitatea Surducu Mare, judeţul Caraş Severin, trei autoturisme conduse de trei cetăţeni români. În cele trei maşini au fost descoperiţi zece cetățeni străini, care nu aveau documente de identitate asupra lor.

La faţa locului a fost solicitată intervenţia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic al cetăţenilor străini, după care, aceştia, împreună cu cei trei şoferi români, au fost conduși la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cele zece persoane descoperite sunt cetăţeni din Siria, Iran, Irak, Afganistan şi Yemen, cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că şoferii români intenţionau să îi ajute pe cetăţenii străini în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei zece de cetățeni străini. De asemenea, cei trei cetăţeni români sunt cercetaţi pentru infracţiunea de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare sa fie luate măsurile legale care se impun.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *