Ziarul care ține cu românul

Treizeci şi trei cetăţeni din Siria, Irak și Palestina, ascunşi într-un automarfar, depistați la P.T.F. Nădlac II

Treizeci şi trei cetăţeni din Siria, Irak și Palestina, ascunşi într-un automarfar, depistați la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, în urma desfășurării unei acțiuni comune pe linia combaterii migrației ilegale cu polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, au descoperit treizeci şi trei de cetăţeni străini ascunși în interiorul unui automarfar încărcat cu profile PVC, care încercau să iasă ilegal din țară.

În data de 11.03.2020, în jurul orei 01.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 54 ani, conducând ansamblul rutier format din cap tractor marca Daf cu semiremorcă marca Tirsan, înmatriculate în Turcia, însoțit de un conational, în vârstă de 53 ani. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta tâmplărie PVC cu destinaţia Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră  în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul semiremorcii, au fost descoperite ascunse, printre obiectele transportate, 33 de persoane.

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Siria, Irak și Palestina, grupul fiind format din 17 bărbați, 6 femei și 10 minori, solicitanți de azil.  De asemenea, s-a mai stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 20 şi 41de ani, iar minorii între 10 luni şi 16 ani și intenţionau să ajungă în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini ascunşi în camion, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *