Ziarul care ține cu românul

Turiști rătăciți în Masivul Făgăraș

Un apel la 112 la dispeceratul IJJ Brașov la ora 13:40 anunța necazul turiștilor din Masivul Făgăraș. Cel care a apelat a anunțat că e vorba de el și încă 3 persoane care s-ar afla în zona Refugiului Brerevoiescu din Masivul Făgăraș. Acesta a comunicat că s-au rătăcit și nu mai au benzina și nici baterie la telefon. În noaptea precedentă au fost nevoiți să înnopteze în pădure. În momentul apelului au anunțat că sunt epuizați.

S-a format o echipa mixta de jandarmi montani (4) și salvamontiști (2), care au ajuns în zona indicată de apelant – Refugiul Berevoiescu – dar nu i-au găsit în zonă. În timpul urcării, dinspre Bucium, echipa noastră s-a întâlnit cu încă doi prieteni, cu motociclete, care au pornit și ei în căutarea celor dispăruți.

Echipa de căutare este condusă de unul dintre cei mai titrați și experimentați jandarmi montani, plt. adj. Romică Ramba, foarte bun cunoscător al zonei.

După ce au “periat” toată zona, la căderea serii, echipa de căutare a decis să suspende căutările și să se întoarcă la bază (Postul de Jandarmi Montani Sâmbăta).

In jurul orei 13:00 ISU Brașov a dispus alocarea unui echipaj de prim ajutor în satul Breaza. Aici va ateriza elicopterul SMURD care i-a reperat pe cei 4 turiști dati dispăruți în Munții Fagaras, refugiul Berevoiești.

Purtător de cuvânt al IJJ Brașov

Purtător de cuvânt al ISU Brașov

Foto/video: IJJ Brașov

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *