Ziarul care ține cu românul

Un bărbat din orașul Rovinari,  județul Gorj a fost găsit într-o grotă de către jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montani Călimănești

Un bărbat din orașul Rovinari,  județul Gorj a fost găsit într-o grotă de către jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montani Călimănești

 

Totul s-a întâmplat astăzi, în jurul orelor 12.30, când echipajul de jandarmerie aflat în serviciu pe traseul montan Păușa-Stănișoara, a fost sesizat de către turiștii din zonă cu privire la faptul că la aproximativ 1 km de Mânăstirea Stănișoara se află ascuns într-o grotă un bărbat, care cere de mâncare acestora.

După aproximativ o oră de căutări, întrucât grota se afla într-o zonă accidentată și greu accesibilă, bărbatul a fost găsit de către jandarmi , într-o stare precară.

Întrebat de prezența lui în zonă, bărbatul în vârstă de 43 de ani, le-a comunicat jandarmilor faptul că este pustnic și în urmă cu două săptămâni a plecat de acasă din motive religioase, pentru a medita în liniște. De asemenea, bărbatul a mărturisit că cere de mâncare turiștilor, deoarece nu are de unde să își procure întodeauna hrană.

Între timp jandarmii au sunat la apelul unic de urgență 112 pentru a solicita un echipaj de ambulanță, în vederea acordării îngrijirilor medicale.

După minute bune de negocieri, bărbatul a fost convins să își ia lucrurile din grotă – 2 pungi de haine împreună cu o pătură și să meargă la echipajul de ambulanță care îl aștepta. Acesta a primit 2 pachețele de mâncare din partea șoferului de pe ambulanță, respectiv a jandarmilor  și acceptat să i se ia doar tensiunea arterială, refuzând deplasarea la spital.

În cele din urmă, bărbatul a fost condus la Halta Păușa și urcat în tren pentru a merge acasă.

Menționăm că la fața locului s-au deplasat și doi agenți de poliție din cadrul Poliției Călimănești pentru încheierea unui proces verbal cu cele întâmplate

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *