Ziarul care ține cu românul

Un nou proiect pe fonduri europene în domeniul sănătății în Sibiu

Aproximativ 10, 7 milioane lei este valoarea contractului de finanțare pe care președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean și Dan Popa, director în cadrul ADR Centru, l-au semnat luni. Aceasta a avut loc la data de 16 septembrie 2019, la sediul Consiliului Județean Sibiu, în prezența reprezentanților mass-media.

La eveniment au mai participat vicepreședintele CJ Sibiu, Marcel Luca, managerul Spitalului de Psihiatrie, Sebastian Stroia, directorul medical, dr.Ciprian Băcilă și directorul executiv al Direcției Strategii, Proiecte din cadrul CJ Sibiu, Oana Popa.

Fondurile europene atrase prin Programul Operațional Regional (POR) vor fi folosite pentru extinderea și modernizarea corpului de clădire unde în prezent funcționează Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu în vederea mutării ambulatoriului de adulți. Proiectul presupune extinderea clădirii UPU cu două etaje, plus mansardă. În noul ambulatoriu, dotat cu lift, vor fi amenajate 14 cabinete medicale și un laborator de analize. Acestea vor fi dotate  cu echipamente și aparatură medicală modernă de investigații și tratament: sistem modular analitic pentru biochimie+imunologie electrochemi luminescență, analizor automat hematologie, analizor automat coagulare, analizor automat urină cu sediment, analizor automat microbiologie, nefelometru, ecograf Doppler general și carotidian, EEG, EMG.

Motivația acestei investiții este dată de numărul tot mai mare de pacienți care se adresează Ambulatoriului de adulți al Spitalului de Psihiatrie din Sibiu. Sunt aproximativ 12.000 de consultații anual. Dacă în anul 2013, aici consulta un singur medic psihiatru, în prezent 12 medici psihiatri și un psiholog deservesc Ambulatoriul. Prin modernizarea clădirii care va găzdui ambulatoriu, Spitalul de Psihiatrie își va putea extinde asistența psihiatrică și psihologică. La acestea  se vor adăuga și alte servicii conexe precum neurologia,  endocrinologia și medicina internă.

”La momentul actual cea mai mare nevoie pentru cetățeni este infrastructura de sănătate și oferirea de servicii medicale de calitate. Am perceput-o de la bun  început ca o prioritate și ne-am concentrat întreaga activitatea în această direcție. În actuala perioadă de programare, Consiliul Județean Sibiu are încheiate opt contracte de finanțare pe sănătate, în valoare de aproximativ 80 milioane lei: 3 la Spitalul Județean de Urgență, 3 la Spitalul de Pneumoftiziologie și 2 la Spitalul de Psihiatrie. Mulțumesc public echipei din Direcția Strategii, Proiecte pentru munca și responsabilitățile pe care și le asumă. Sunt norocoasă să am o astfel de echipă și mă mândresc cu acest lucru”, a declarat președinta Daniela Cîmpean.

 

Ioana Căpățînă

Purtător de cuvânt CJ Sibiu

 

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *