Ziarul care ține cu românul

Peste 70 de situații de urgență în ultimele 72 de ore în Vâlcea

În ultimele 72 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 62 de situaţii: 55 de intervenții ale echipajelor SMURD, 2 incendii, un incendiu de vegetație uscată, 4 acțiuni pentru protecția comunității.

Membrii echipajelor SMURD au intervenit în localităţile: Alunu, Băbeni, Bălcești, Bărbătești, Berislăveşti, Brezoi, Buneşti, Câineni, Dăeşti, Drăgăşani,  Făurești, Fârtățești, Frânceşti, Grădiştea, Horezu, Lăpușata, Leleasca, Livezi, Lungeşti, Măciuca, Mădulari, Oteşani, Perișani, Pietrari, Popești, Rm. Vâlcea, Roiești, Stoeneşti, Sutești, Ștefănești, Șuşani și Vlădești pentru: 4 traumatisme cranio-cerebrale;  două insuficiențe respiratorii; cinci accidente de circulaţie; un accident vascular cerebral; două plăgi tăiate cu drujba la membrele superioare;o hiperglicemie;  o stare de agitație; dureri: precordiale, la nivelul capului, abdominale, de membre, la nivelul coloanei, toracice, renale  şi stări generale de rău.

După acordarea primului ajutor calificat, 55 de pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 18.01.2020, la ora 02.42, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje în localitatea Scundu.

Până la stingerea incendiului, au ars circa 700 Kg de fân. S-a reușit limitarea propagării incendiului la celelalte furaje depozitate ( aproximativ 5 t de fân și 2t coceni de porumb)

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, folosirea intenționată a unei surse de aprindere pentru generarea incendiului.

În data de 20.01.2020, la ora 05.16, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o cabină de supraveghere a unei benzii transportoare în localitatea Costești.

Până la stingerea incendiului, au ars:  izolația termică și materialele combustibile din interiorul cabinei, construită din tablă. Să reușit limitarea propagării la banda transportoare.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  producerea unui scurtcircuit electric la cablul de alimentare al unui mijloc de încălzire.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
  • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

În data de 17.01.2020, la ora 15.18,  pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Horezu.

Până la stingerea incendiilor, a ars aproximativ 2  ha de vegetaţie uscată. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

 

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *