Ziarul care ține cu românul

Vâlcea / Acțiune a polițIștilor vâlceni

La data de 14 iulie a.c., între orele 00.00 – 06.00, polițiștii din cadrul Compartimentului Sisteme de Securitate Vâlcea au acționat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici.

Acțiunea a avut ca scop verificarea modului de executare a serviciului de către agenții de securitate, cunoașterea sarcinilor din consemnul particular și a modului de intervenție în cazul unui incident în obiectivul păzit.

Au fost verificate 34 de unități asigurate cu pază umană proprie sau prin societăți specializate de pază.

În urma controalelor s-a constatat că 3 agenți de securitate ar fi desfășurat serviciul în mod necorespunzător, fapt pentru care s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Toți agenții de securitate verificați au fost reinstruiți cu privire la modul de executare a sarcinilor și de intervenție și sesizare în cazul unui eveniment.

Acțiune a polițIștilor vâlceni

În data de 12/13 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 3 de Poliţie Rurală Suteşti şi ai posturilor de poliţie comunale arondate au desfăşurat o acţiune specifică pe linie rutieră şi pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza de competenţă a secţiei de poliţie, prin patrulare pedestră, auto şi constituirea de filtre rutiere în puncte fixe pe D.N.67B, D.J.677A şi D.J.677, inclusiv arterele secundare de drum, avându-se în vedere principalele cauze generatoare de accidente rutiere, rezultatele acţiunii materializându-se astfel:

  • total infracţiuni constatate în flagrant: 1
  • – total contravenţii constatate şi aplicate: 31 – OUG 195/2002 şi Reg., Lg. 61/1991.
  • valoare amenzi aplicate: 8.230 lei
  • permise de conducere, certificate de înmatriculare reţinute:
    • 3 permise de conducere (2-alcool, 1-altele)
    • 2 certificate de înmatriculare

Exemplu:

În dimineaţa zilei de 13.07.2019, orele 05,00, pe D.N.67B, pe raza comunei Suteşti, jud. Vâlcea, a fost depistat un bărbat de 46 de ani, din comuna Guşoeni, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate spitalicească pentru a i se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta, în prezenţa lucrătorilor de poliţie şi a cadrelor medicale, a refuzat să îi fie recoltate mostre biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 337 Cp, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispusă soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *