Ziarul care ține cu românul

Vâlcea / Acțiuni ale polițiștilor

Tineri bănuiti de furt calificat șI distrugere, identificațI de polițIști

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Prundeni au indentificat 2 tineri, unul din Băile Govora și celălalt din comuna Olanu. Aceștia erau bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat și distrugere, săvârșite pe raza comunei Olanu.

În dimineața zilei de 11 iunie a.c., polițiștii au fost sesizați prin apelul unic de urgență, de o femeie din Râmnicu Vâlcea. Aceasta susținea că de la autoturismul său, ce se afla parcat pe raza comunei Olanu, i-a fost sustrasă o oglindă retrovizoare, iar cealaltă i-a fost distrusă.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că cele sesizate se confirmă.

În baza verificărilor și a activităților informativ operative desfășurate, s-a reușit , cu operativitate, identificarea a doi tineri de 24 respectiv 22 de ani, bănuiți de comiterea faptelor. De asemenea s-a reușit recuperarea oglinzii retrovizoare sustrase.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt  calificat și distrugere.

 

Tinere bănuite de furt calificat, identificate de polițIști

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Băbeni au identificat două tinere de 14 respectiv 19 ani, bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, dintr-o locuință de pe raza orașului Băbeni.

La data de 10 iulie a.c., polițiștii au fost sesizați de un bărbat de 73 de ani, din orașul Băbeni, cu privire la faptul că, persoane necunoscute ar fi pătruns în locuința sa, din interiorul căreia ar fi sustras o sumă de bani.

Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului, împreună cu specialiștii criminaliști. Aceștia au constat că persoane necunoscute ar fi pătruns în noaptea de 09/10 iulie, în locuința bărbatului. Din interiorul locuinței ar fi sustras sumele de 1050 euro și 1400 lire sterline.

În urma activităților informativ operative și a prelucrării probelor descoperite, s-a reușit identificarea, cu operativitate, a două tinere de 14 respectiv 19 ani, din orașul Băbeni, bănuite de comiterea faptei.

S-a reușit recuperarea sumei de 1200 euro, 5600 lei și 80 de lire.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

 

Acțiuni de informare, desfășurate de polițIști

Astăzi 12 iulie a.c., cu ocazia ”Bursei Forței de Muncă”, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea, desfășurată la Shopping City Râmnicu Vâlcea, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități de informare pe linia prevenirii furturilor din:

  • locuințe
  • autoturisme
  • buzunare
  • genți

De asemenea prevenirii metodei accidentul, infracțiunilor comise cu violență și a victimizării în mediul online.

Polițiștii au purtat discuții cu cetățenii și au distribuit pliante și broșuri informative.

 

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/
Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *