Ziarul care ține cu românul

Virusul gripal AH1 la Sibiu – O persoană decedată

Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu a fost informată în această dimineață de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu despre decesul pacientului în vârstă de 43 de ani, din Poplaca, confirmat cu virus gripal de tip AH1 pandemic 2009 la Institutul Cantacuzino din București. Decesul s-a produs în data de 26 ianuarie, în urma unui stop cardio respirator neresuscitabil, pacientul fiind internat în secția ATI a SCJU Sibiu încă din data de 12 ianuarie, în stare gravă. Bărbatul a fost al doilea caz confirmat cu gripă din județul Sibiu în sezonul 2019-2020.

Pacientul cu gripa confirmată de analizele de laborator a decedat

Vă informăm că pacientul în vârstă de 43 de ani pentru care analizele de laborator la Institutul Cantacuzino au confirmat prezența virusului gripal și care a fost internat în carul Secției Clinice ATI a SCJU Sibiu a decedat. Decesul a avut loc în data de 26 ianuarie, în urca unui stop cardio respirator neresuscitabil.

Vă reamintim că pacientul a fost internat în data de 12 ianuarie fiind diagnosticat cu gripă. Evoluția sa a fost una defavorabilă, pacientul fiind ventilat mecanic. Stare sa s-a agravat, prezentând insuficiență multiplă de organe și sisteme care au cauzat stopul cardio-respirator.

În perioada 24.01 – 26.01 inclusiv, în cadrul Secției Clinice Boli infecțioase au fost consemnate 10 cazuri de suspiciune de gripă pe baza testelor rapide dintre care 4 persoane au fost internate. De asemenea, au mai fost internate 10 persoane cu suspiciune de gripă pe baza diagnosticelor clinice. Pacienții sunt stabili și sub tratament, internați în cadrul secției Boli Infecțioase.

În sezonul 2018-2019 cu fost confirmate cu laboratorul 16 cazuri de gripă în județul Sibiu, dintre care 4 s-au soldat cu deces, la pacienți cu vârsta cuprinsă între 50 și 79 de ani.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

https://ziuaonline.com/detectiv

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *