Anchete jurnalistice

Azilul Groazei amendat cu 21.000 de lei de AJPIS Sibiu

AJPIS Sibiu amendează și ridică licența de la azilul groazei de pe str. Moldoveanu nr. 3.

Ca urmare a planificării evaluării în teren, aferentă anului 2022 a serviciului lnspecție Socială, inspectorii sociali din cadrul AJPIS Sibiu au efectuat evaluarea în teren la Centrul Rezidențial de îngrijire și asistență persoane vârstnice Sfantul Ștefan al furnizorului de servicii sociale SC Aas Elders Home SRL în vederea acordării licentei de funcționare (definitive).

Precizăm că la data efectuării controlului, furnizorul deținea o licență de funcționare provizorie care este acordată de MMSS în baza solicitării.

Azilul groazei a rămas fără licența provizorie

lnspectorii sociali au constatat că amenajarea și dotarea spațiilor nu corespund cerintelor standardelor minime obligatorii privind serviciile pentru îngrijirea și asistența persoanelor vârstnice.

Întrucat un număr de 40 de standarde din totalul de 140 al fișei de evaluare a serviciului social nu erau îndeplinite, s-a propus retragerea licenței de funcționare.

Azilul groazei amendat cu 1000 de lei

De asemenea societatea a fast sancționată contraventional conform art.31 lit.c din Legea 197/2012 cu 1000 de lei pentru încalcarea art. 11 alin. 6 lit d din Legea 19712012.

Problemele de la azilul groazei depistate la control

Precizăm că ațiunea de evaluare a coincis ca perioadă cu verificările efectuate de comisia mixtă de control, constituită ca urmare a Ordinului Prefectului având ca obiect verificarea centrelor de vârstnici din județ.

AJPIS Sibiu aplică amendă de 20.000 de lei la azilul groazei

 

În data de 05 octombrie 2022, o echipa de inspectori sociali din cadrul AJPIS Sibiu s-a deplasat din nou la punctul de lucru al furnizorului de servicii sociale AEtS Elders Home SRL Centrul rezidential de ingrijire si asistenta persoane varstnice localizat in municipiul Sibiu, str. Moldoveanu nr. 3.

În urma verificărilor efectuate, societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, conform Legii nr. 197/2012 art. 31, lit. a) motivul fiind oferirea de servicii sociale fără a deține licență de funcționare.

De asemenea s-a dispus măsura intrării în legalitate, respectiv acreditarea serviciului social mentionat conform cerintelor Legii nr. 197/2012, art. 8, alin. 2 si respectarea standardelor minime de calitate, termenul de indeplinire fiind data de 31.10.2022.

Acțiunile de control desfășurate și măsurile dispuse de AJPIS Sibiu, se încadrează în aria de competență instituțională și legală proprie.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE