Anchete jurnalistice

Consilierul AUR din Vurpar doreste mutarea padurii in Valcea

In urma informatiilor aparute in spatiul public dupa protestul de la Vurpar cand o intreaga comunitate a iesit in strada pentru a protesta in legatura cu taierea curentului electric, acei localnici ramanand pe intuneric, Ziua Online a demarat o investigatie jurnalistica.

Mai multe detalii aici

Sursa foto: Libertatea.ro

Potrivit surselor, oamenii sunt nemultumiti si de faptul ca s-a redus impartirea in mod egal a lemnului de foc.

Proiectul controversat pe care il prezentam, are legatura cu aceasta comunitate?

Se pare ca prin acest proiect controversat, se dorește ruperea fondului forestier al comunei Vurpăr din administrația unui ocol silvic din judetul Sibiu și mutarea acestuia în administrația ocolului silvic Clabucet de pe Valea Oltului din judetul Valcea, ocol silvic celebru în reportajele ,,România te iubesc pentru taieri ilegale de păduri.

,,L-am cautat pe seful Ocolului privat Clabucet, cel care si-a dat acordul pentru taierile ilegale de la Salatruc. Sunam … incercam sa dam de sef. La actualul sediu al ocolului Clabucet nimeni nu vrea sa vorbeasca.

“Seful de ocol e in concediu.. – ni se spune. Mai multe informatii aici

Padurea de stejari din Sibiu mutata la Valcea?

Nu cumva intentia celor care doresc mutarea pădurii de stejari de la Vurpar judetul Sibiu, la ocolul silvic din judetul Vâlcea, nu este altceva decât distrugerea pădurilor din judetul Sibiu?

Cum vor arata falnicii stejari din Vurpar?

Foto informattiva:

Potrivit surselor, gașca celor care doresc decimarea fondului forestier, îl au în frunte pe consilierul AUR, dl Popa Gheorghe, fratele unui consilier PSD, care, potrivit surselor, în trecut a detinut un gater, demonstrandu-se ca nu este strain de activitatiile silvice.

La Vurpar se munceste si in ziua revelionului

Prin proiectul de hotarare nr.10345 din data de 31.12.2021 inițiat de consilierul AUR Popa Gheorghe la primăria Vurpăr, în calitate de consilier în consiliul local, se dorește mutarea suprafeței de pădure din județul Sibiu, în administrația silvică din județul Vâlcea.

Revelionul nu conteaza cand este vorba de padurile patriei

Trebuie observat faptul ca proiectul de hotarare nr. 10345, este din data de 31.12.2021, adica ultima zi din anul 2021, chiar si referatul cu nr.10306 tot din data de 31.12.2021, documente care asteptam sa fie puse la dispozitia opiniei publice din partea Primariei Vurpar.

Ocolul Sivic din judetul Sibiu nu mai este pe placul consilierului AUR?

Ocolul silvic din județul Sibiu, cel care a administrat cu grijă această bogăție silvică de interes national, a devenit „incomod” din cauza faptului că pădurea a fost administrată în regim silvic și în concordanță cu amenajamentul silvic în vigoare și normativele tehnice aprobate prin ordine de ministru.

Gastile locale suparate pe ocolul silvic din judetul Sibiu?

Pe surse, anumite găști de interese nu au putut pătrunde la masa deciziilor pentru desfășurarea propriilor afaceri cu material lemnos, motiv pentru care au decis mutarea strategica in alt judet, adica in judetul vecin (Valcea).

Intrebarile adresate opiniei publice sunt urmatoarele:

  1. Oare în județul Sibiu s-a terminat silvicultura sau nu mai sunt silvicultori?

2. Direcția Silvică Sibiu cea care deține cea mai mare parte din administrarea pădurilor din județul Sibiu sau Asociația Administratorilor de Păduri din România care este condusă de la Sibiu, doarme?

3. Chiar nu putem sa gospodărim singuri pădurile pe principiul teritorialității conform prevederilor Codului Silvic?

4. Oare prin această mutare dubioasă prin proiectul controversat, se dorește brăcuirea fondului forestier și încurajarea unor găști lacome după ,,arginți?

Pana la data cand articolul a fost editat, Prefectura Sibiu si Primaria Vurpar nu au oferit niciun punct de vedere.

NU UITA!!!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!