Anchete jurnalistice

Termocentrala Mintia vândută fără un act de vânzare-cumpărare

Doar în România Termocentrala Mintia putea fi vândută fără un act de vânzare-cumpărare.

În data de 07.11.2022 a avut loc primul termen de judecată în procesul intentat de doamna Hoșman Constanța Ștefana cu privire la înstrăinarea frauduloasă a termocentralei Mintia.

Deși nu are pregătire juridică, doamna Hoșman a avut o inspirație DIVINĂ (pentru că nu poate fi numită altfel) prin care a depus o contestație cu privire la vânzarea termocentralei Mintia unor „investitori străini” în condiții cel puțin suspecte.

Termocentrala Mintia vândută la aproape jumătate de preț

Trebuie precizat că termocentrala a beneficiat de retehnologizări în ultimii ani de aproximativ 150 de milioane de euro, dar a fost vândută pentru doar 91 de milioane de euro.

De asemenea, pe lângă energia electrică produsă de termocentrala Mintia aceasta mai furniza și energie termică pentru utilizatori casnici, privați și de stat din Municipiul Deva.

Diana Iovanovici-Șoșoacă nu susține mârșăvia de la Termocentrala Mintia

Demersul doamnei Hoșman este susținut de doamna senator Diana Iovanovici-Șoșoacă și de o echipă de avocați pro-bono.

ȘOC LA TERMOCENTRALA MINTIA – NU EXISTĂ CONTRACT DE VÂNZARE CUMPĂRARE

Cu ocazia primului termen au ieșit la lumină mai multe nereguli cu privire la această privatizare, una flagrantă fiind lipsa unui contract de vânzare-cumpărare.

O altă cale de atac este preluarea creanțelor pe care le au foștii angajați (drepturi salariale) de către cetățeni care își mai iubesc țara și care pot să transforme o vânzare frauduloasă într-un proces colectiv.

Un fost lider de sindicat scoate neregulile la suprafață

În aceste demersuri este implicat și domnul Iștoc Cristian, fost lider de sindicat al unei părți dintre foștii angajați.

După câteva declarații date la ieșirea de la tribunal, doamna Șoșoacă, doamna Hoșman, domnul Iștoc și susținătorii acestora s-au deplasat la intrarea principală a Termocentralei Mintia unde domnul Iștoc a prezentat câteva date tehnice, energetice și financiare care au generat intrarea în insolvență și înstrăinarea Termocentralei Mintia.

Atac la adresa independenței și siguranței energetice a României

Trebuie precizat faptul că închiderea termocentralei este un atac la adresa independenței și siguranței energetice a României.

Video de la Termocentrala Mintia

Revenim cu detalii.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE