Ziarul care ține cu românul

13 persoane reținute pentru trafic de droguri de risc

13 persoane reținute pentru trafic de droguri de risc

La data de 06.04.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 13 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de  trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive, fără drept.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2022, inculpații au comercializat droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv, consumatorilor de pe raza județului Argeș, inclusiv elevi de liceu, profitând de vulnerabilitatea vârstei acestora.

Drogurile au fost achiziționate din afara țării, iar ulterior comercializate și în proximitatea unităților de învățământ, cu sume cuprinse între 100 și 150 de lei per gram.

La data de 06.04.2023, au fost puse în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Argeș, în localitățile  Pitești, Câmpulung, Curtea de Argeș și Mioveni, fiind identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 100 de grame de fragmente vegetale și substanțe susceptibile a fi psihoactive, 130 de grame de substanță cristalină susceptibilă a fi droguri de mare risc, sumele de  aproximativ 45.000 de lei, 1.500 de euro și 50 de lire sterline, ustensile folosite la porționarea de droguri, mai multe telefoane mobile, arme albe și cu aer comprimat, un autoturism și alte bunuri cu valoare probatorie.

Anterior efectuării perchezițiilor domiciliare, pe parcursul activităților de cercetare a fost indisponibilizat aproximativ un kilogram de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv.

În cursul zilei de astăzi, 07.04.2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul tribunalului Argeș cu propunerea de arestare prezentivă a opt inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *