Ziarul care ține cu românul

21 de cetăţeni din Afganistan opriţi la frontiera arădeană

21 de cetăţeni din Afganistan opriţi la frontiera arădeană

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărşand şi Nădlac II – judeţul Arad, au depistat douăzeci şi unu de cetăţeni din Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare.

În data de 11.03.2021, în jurul orei 11.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Slovacia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto şi mobilier, pe ruta Grecia-Polonia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, opt cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 23 de ani, solicitanţi de azil în România.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit pentru trei ansambluri rutiere conduse de doi cetăţeni turci şi un român, care transportau profile de aluminiu, recipiente cu lipici şi electrocasnice pentru diferite societăţi din Germania, Polonia şi Ungaria.

În urma controlului efectuat asupra mijloacelor de transport au descoperit, în interiorul compartimentului de marfă, treisprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 12 şi 29 de ani.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *