Ziarul care ține cu românul

4 hackeri ridicați de oamenii legii – Dividente de peste 1 milion de euro

La data de 04.04.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat 7 percheziții domiciliare  în municipiul București și pe raza județelor Tulcea, Vrancea și Buzău,  într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunii de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acestea fiind săvârșite de mai mulți hackeri.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au fost conduși, în vederea audierii, un număr de 4 suspecți cu privire la care există bănuiala rezonabilă că sunt implicați în activitatea infracțională.

Bunuri și dividente de peste 1 milion de euro în urma afacerilor ilegale online

În cauză s-a reținut că, pe o platformă de comerț ilegal cu date informatice „Genesis Market”, au fost identificați mai mulți utilizatori de origine română, care dețin conturi pe această platformă și care au achiziționat datele de acces pentru numeroase platforme aparținând unui număr mare de persoane vătămate.

Genesis Market a fost o platformă online unde erau comercializate date de acces, identități digitale, vulnerabilități ale unor platforme web, cookie-uri și diverse date sensibile, cu ajutorul cărora cei care le-au achiziționat puteau accesa conturile online de pe diferite platforme ale persoanelor vătămate.

În sarcina acestuia s-a reținut că, în perioada martie 2019 – aprilie 2021, în 436 împrejurări, a achiziționat și deținut, fără drept, de pe platforma  „Genesis Market” date de conectare la diferite conturi, precum și parole extrase din sistemele informatice aparținând victimelor, în scopul săvârșirii infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic.

În perioada martie 2019 – iunie 2022, folosind fără drept datele de conectare  ale persoanelor vătămate, a accesat sistemele informatice.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate mai multe sisteme informatice, 883.600 de lei și 18.600 de euro, 9,150 kilograme de aur pur în lingouri, precum și înscrisuri cu privire la societăți off shore și care atestă plata unor dividende în perioada 2020 – 2022 în cuantum de 1.580.000 de euro.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul DIICOT,  S.C.C.O. Buzău, S.C.C.O. Tulcea, S.C.C.O. Vrancea.

Suportul informativ a fost asigurat de către  Centrul Național CyberInt.

VIDEO:

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *