Ziarul care ține cu românul

ACCIDENTE RUTIERE

accident masina general

Oradea / Acroșaj în intersecție, pe fondul neacordării priorității de trecere.

Duminică, 21 februarie a.c., la ora 19.00, un bărbat de 59 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Peneș Curcanul din Oradea, la intersecția cu strada Nufărului, nu a respectat semnificația indicatorului rutier Oprire, a pătruns în intersecție și nu a acordat prioritate de trecere și a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un tânăr de 21 de ani, din Oradea, care circula pe banda a doua, pe strada Nufărului, înspre strada Bumbacului.

În urma accidentului rutier, atât conducătorul primului autoturism, cât și o femeie de 57 de ani, din Oradea, pasageră a sa, au suferit leziuni pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital.

Polițiștii Biroului Rutier Oradea continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

*

Olosig / Autoaccidentare, fatală pentru conducătorul unui autoturism.

Sâmbătă, 20 februarie a.c., în jurul orei 07.00, un tânăr de 21 de ani, din localitatea Cubulcut, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism în afara localității bihorene Olosig, pe direcția Săcueni – Marghita, într-o curbă ușoară la dreapta, pe fondul neatenției în conducere, a pătruns în șanțul din partea stângă a direcției sale de deplasare, s-a răsturnat de mai multe ori, iar conducătorul auto a fost proiectat pe partea carosabilă.

În urma accidentului rutier, conducătorul autoturismului a suferit leziuni care i-au provocat decesul.

Polițiștii Biroului Rutier Marghita continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

*

Salonta / Biciclistă acroșată într-un viraj.

Vineri, 19 februarie a.c., la ora 13.25, la intersecția străzii Batthyány Lajos cu strada Puskin din municipiul Salonta, o tânără de 14 ani, din Salonta, în timp ce circula pe bicicletă, pe strada Batthyány Lajos, a efectuat un viraj spre stânga, pentru a pătrunde pe strada Puskin, moment în care a pătruns pe sensul opus de circulație, unde a intrat în coliziune cu un autoturism, condus regulamentar, din sens opus, de un bărbat de 25 de ani, din Salonta.

În urma accidentului rutier, biciclista a suferit leziuni ușoare.

Polițiștii Biroului Rutier Salonta continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

*

RECOMANDĂRI PREVENTIVE

ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO:

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

– Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă!

– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

– Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

– Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *