Ziarul care ține cu românul

Activități preventive pe linie de educație rutieră în școli

Activități preventive pe linie de educație rutieră în școli

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Serviciul Rutier, Biroul Siguranță Școlară și Biroul Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat în data de 25 aprilie a.c., activități preventiv – informative și de educație rutieră la Școala Gimnazială Măgura, din comuna Mihăești.

În cadrul acestei activități au fost prezenți 150 de persoane, respectiv adulți și copii.

Elevilor le-au fost prezentate laboratorul de educație rutieră, precum și dotarea(alcooltest, drugtest, pistol radar, TrueCam, stație emisie- recepție), aspecte din legislația rutieră și cazuri concrete din activitatea de zi cu zi a polițiștilor rutieri.

Aceștia s-au putut familiariza cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

Totodată, le-au fost transmise recomandări preventive referitoare la mersul cu bicicleta, cu rolele, mopedele, trotinetele electrice sau motocicletele, precum și la comportamentul pe care trebuie să îl aibă în mijloacele de transport sau la locul de joacă.

De asemenea, elevii au primit explicații despre urmările nerespectării legislației rutiere și despre efectele accidentelor rutiere în care pot fi implicați în calitate de participanți la trafic, modul de utilizare a mijloacelor de transport în comun/microbuze școlare.

Indiferent de vârsta participanților la trafic, regulile rutiere trebuie cunoscute și respectate întotdeauna, cu responsabilitate. Acest lucru poate face diferența în cazul unui eveniment rutier, salvând vieți.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *