Ziarul care ține cu românul

AMPLĂ ACȚIUNE, PENTRU SIGURANȚA TUTUROR PARTICIPANȚILOR LA TRAFICUL RUTIER

468 de sancțiuni contravenționale aplicate în cadrul unei ample acțiuni rutiere, desfășurată în zona Aleșdului – aproape 300 de conducători auto au depășit limitele legale de viteză.

În perioada 24 – 25 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Poliției orașului Aleșd, alături de polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod, de cei ai Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd, împreună cu polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier și cu polițiștii birourilor rutiere Oradea, Beiuș, Marghita și Salonta din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acționat pe raza circumscripției judiciare Aleșd pentru depistarea conducătorilor auto care conduc cu viteză excesivă sau neadaptată, care încalcă prevederile legale privind starea tehnică a autovehiculelor sau conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cadrul amplei acțiuni, în care au fost implicați 96 de polițiști bihoreni, au fost legitimate 533 de persoane și au fost verificate 344 de autovehicule.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în cadrul acțiunii rutiere, au fost aplicate 468de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 182.345 de lei.

Din acestea, 426 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier, 35 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 4 la Legea nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 2 la Legea nr.171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și una pentru alte abateri. Totodată, au fost constatate 3 infracțiuni și au fost confiscați 2,4 metri cubi de material lemnos fără documente legale.

Din totalul sancțiunilor rutiere, 286 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză. Alte 62 de sancțiuni au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță, au fost sancționați 13 pietoni, 15 bicicliști și 15 conducători de vehicule cu tracțiune animală, 11 depășiri neregulamentare, 2 pentru conducere sub influența alcoolului, 2 pentru defecțiuni tehnice, iar 20 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri (anexăm foto).

Polițiștii rutieri au reținut 26de permise de conducere, din care 12 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 11 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, 2 pentru conducere sub influența alcoolului, iar un alt permis de conducere a fost reținut pentru că era expirat.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost reținute 14 certificate de înmatriculare, 11 pentru ITP expirat, 2 pentru defecțiuni tehnice și unul pentru alte abateri.

Astfel, joi, 25 februarie a.c., la ora 11.44, pe D.N.1, pe raza localității bihorene Groși, a fost depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din comuna Borod, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, cu viteza de 130 de km./h, înregistrată radar.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 puncte amendă (1.305 lei) şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

Tot în cadrul acțiunii, miercuri, 24 februarie a.c., la ora 18.50, pe drumul comunal 169, pe raz localității bihorene Cuieșd, a fost depistat în trafic un tânăr de 17 ani, localnic, în timp ce conducea un moped neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

ATENŢIE!

– Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *