Ziarul care ține cu românul

Aniversarea a 50 de ani de activitate a Fotoclubului Orizont serbata la Timosoara

Fotoclubul Orizont din Timișoara este gata să sărbătorească un eveniment cu adevărat special – 50 de ani de activitate dedicată artei fotografice. Această aniversare marchează un moment de mare semnificație în lumea fotografiei din România și din întreaga lume, și va avea loc în cadrul evenimentelor culturale desfasurate in acest an in Timișoara .

Fotografia este o artă captivantă, care surprinde lumea din jurul nostru într-o manieră unică. Ea ne oferă posibilitatea de a explora aventuri, evenimente interesante, povestiri și jocuri de culori și lumină. Fotoclubul Orizont a fost locul în care pasionații de fotografie au putut să împărtășească această pasiune, să învețe, să creeze și să se conecteze cu o comunitate dedicată acestei arte minunate.

Aniversarea “ORIZONT 50” – O conexiune profundă între generațiile de artiști fotografi de prestigiu

Aniversarea “ORIZONT 50” reprezintă o conexiune profundă între generațiile de artiști fotografi de prestigiu și marchează de altfel si un prim pas în cercetarea și aducerea în lumină a istoriei fotografiei românești, un domeniu care, până acum, a fost insuficient explorat și necunoscut publicului larg. Această aniversare nu privește doar trecutul, ci și viitorul, încurajând trecerea pasiunii pentru arta fotografică către noi generații de artiști.

Fotoclubul Orizont a fost înființat în 1973, la inițiativa unui grup de fotografi amatori cu o pasiune comună pentru arta fotografică. De-a lungul a cinci decenii, fotoclubul a avut un impact semnificativ în promovarea fotografiei locale și naționale,. Cu peste 1000 de premii și peste 5000 de participări la saloanele fotografice internaționale, Fotoclubul Orizont a fost mereu în fruntea standardelor internaționale de excelență.

Cu toate că este relativ tânăr în comparație cu alte societăți și cluburi similare din întreaga lume, unii cu o vechime care depășește un secol, Fotoclubul Orizont a reușit să se alinieze acestora și să se impună în lumea fotografiei naționale și internaționale prin diversificarea activităților specifice fotografiei, prin perseverență și seriozitate.

Expoziție colectivă de excepție cu ocazia a aniversării a 50 de ani de activitate

Cu ocazia aniversării a 50 de ani de activitate, organizatorii au pregătit o expoziție colectivă de excepție, care va cuprinde imagini premiate ale membrilor Fotoclubului Orizont de la începuturi și până în prezent. Această expoziție va oferi oportunitatea de a admira operele unor artiști fotografi de renume, care au fost parte a acestei comunități de-a lungul timpului.

“Orizont 50” este un periplu fascinant prin lumea fotografiei, de la începuturile Fotoclubului Orizont și până în prezent. Această aniversare va promova valorile fotografice și maeștrii artei fotografiei care au contribuit la fondarea Fotoclubului Orizont, printre care se numără Gheorghe Lăzăroiu și Fred Nuss. De asemenea, ea va aduce în prim-plan și noua generație de artiști fotografi, care continuă să ducă tradiția mai departe și să exploreze noile direcții în fotografie.

Citește și:

EXCLUSIV! Somnoroase păsărele: PNL e cel mai leneș partid din Senatul României. Vezi care sunt cei mai HARNICI SENATORI

Contactați-ne cu încredere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? –  Trimite-ne un mesaj la numărul de telefon 0742.566.653, (WhatsApp, Signal sau Telegram)

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *