Ziarul care ține cu românul

Ateliere de prevenire a dezinformării, a traficului de persoane și violenței sexuale la American Corner Sibiu

Ateliere de prevenire a dezinformării, a traficului de persoane și violenței sexuale la American Corner Sibiu

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, American Corner Sibiu și Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER), în parteneriat cu Ambasada S.U.A. în România, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Sus Inima Programmes for Refugee Integration (SIPRI), Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) și cu sprijinul DIICOT și al Consiliului Județean Sibiu organizează atelierele intitulate „Acționează împotriva dezinformării, traficului de persoane și violenței sexuale” / “ACT AGAINST Misinformation, Human-Trafficking and Sexual Violence”. Acestea vor fi susținute în perioada 8-9 decembrie 2023 de lectorii acreditați Silvia Tăbușcă, președinte al ECLER și Alice Martiș, expert ECLER în prevenirea violenței de gen, cu sprijinul unui procuror DIICOT Sibiu.

Atelierele includ patru sesiuni axate pe cunoașterea semnelor de identificare a potențialelor cazuri de trafic de persoane și/ sau violență sexuală

Atelierele „Acționează împotriva dezinformării, traficului de persoane și violenței sexuale” includ patru sesiuni axate pe cunoașterea semnelor de identificare a potențialelor cazuri de trafic de persoane și/ sau violență sexuală. În vederea prevenirii răspândirii informațiilor false și contracarării influenței grupărilor de criminalitate organizată este esențial să contribuim la informarea populației vulnerabile în ceea ce privește riscurile la care sunt expuse.

Atelierele oferă un cadru autentic, adecvat unui dialog deschis

Atelierele oferă un cadru autentic, adecvat unui dialog deschis, având drept subiecte dezinformarea, exploatarea prin muncă a copiilor, traficul pentru exploatare sexuală, consimțământul, constrângerea, datoriile false. Sunt incluse o serie de activități interactive menite să crească gradul de conștientizare cu privire la potențiale pericole care pot apărea atunci când fetele și femeile sunt recrutate de membrii grupărilor infracționale. Scopul principal este formarea unei generații de tinere ambasadoare care să disemineze informații despre prevenirea și lupta împotriva traficului de persoane.

Atelierele sunt gratuite și se adresează unui grup țintă format din fete cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani

  • Atelierele sunt gratuite și se adresează unui grup țintă format din fete cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani, tinere cu vârsta între 19 și 24 de ani, cadre didactice din licee și universități.
  • Numărul maxim de participanți/ sesiune: 20
  • Cei care doresc să participe se pot înregistra prin completarea formularului online sau trimițând prin transmiterea unui email pe adresa corner[at]bjastrasibiu.ro
  • La finalul fiecărei sesiuni sunt acordate certificate de participare.
  • Termen limită de înscriere: 4 decembrie 2023

Proiect finanțat prin grantul ASSF FY 2023, cu susținerea Ambasadei S.U.A. în România.

Contactați-ne cu încredere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? –  Trimite-ne un mesaj la numărul de telefon 0742.566.653, (WhatsApp, Signal sau Telegram)

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *