Ziarul care ține cu românul

Bilanțul misiunilor în ultimele 24 de ore

Tineri încătușați după ce au furat bijuterii și bani

Echipajele operative au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.991 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (27.07.2022).

La nivel național, 1.571 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (340 cazuri), urmată de județele Constanța (89 cazuri), Cluj (68 cazuri), Timiș (66 cazuri) și Sibiu (61 cazuri).

În ultimele 24 de ore, echipajele operative au acționat pentru localizarea și stingerea celor 182 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 235 de misiuni pentru protecția comunităților.

Peste 65% din totalul celor 182 incendii înregistrate la nivel național, ieri, s-au produs la arderi necontrolate (fond forestier, culturi de cereale păioase și vegetație), fiind afectate 488 ha de teren.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 2 persoane și-au pierdut viața în județele Covasna și Dolj.

 Cele mai relevante misiuni în ultimele 24 de ore

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

  • Intervenția salvatorilor covăsneni care au fost solicitați, ieri, să acționeze pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs pe DN 13E, pe raza localității Vâlcele.
  • În urma impactului dintre două autoturisme au rezultat patru victime, dintre care o persoană inconștientă, în stop cardio-respirator.
  • Colegii noștri au efectuat manevrele de resuscitare, însă fără rezultat. Pentru celelalte trei victime, echipajele de intervenție au acordat primul ajutor la locul solicitării, ulterior acestea fiind transportate la spital.
  •  O misiune complexă a fost gestionată, ieri, de către pompierii militari din județul Mureș, în urma unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității Iclandu Mare.
  • Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că arderea se manifesta la vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 500 mp și la o magazie, pe o suprafață de 200 mp. În care erau depozitate aproximativ 270 tone de cereale.
  • În timpul operațiunii de stingere a fost găsită o persoană decedată. Incendiul a fost lichidat fără a fi înregistrate și alte victime.
  • Un alt eveniment rutier a avut loc ieri, în județul Dolj, pe raza municipiului Craiova.
  • Echipajele de descarcerare și prim ajutor au fost solicitate pentru a interveni în urma impactului între un autoturism și un autotren.
  • Forțele de intervenție sosite la locul solicitării au constatat că în urma impactului au rezultat trei victime, dintre care una în stop cardio-respirator.
  • Colegii noștri au efectuat manevre de resuscitare, însă fără rezultat. Celelalte două victime au fost asistate medical la fața locului, ulterior fiind transportate la o unitate spitalicească pentru investigații medicale suplimentare.

17 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT

În perioada de referință, la nivel național au fost transmise 17 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 16 mesaje de avertizare privind prezența animalelor sălbatice, în județele Argeș (2), Bacău (1), Brașov (5), Covasna (2), Harghita (6); 1 mesaj privind avertizarea meteorologică imediată, ce a vizat județul Tulcea.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 344 de pompieri salvatori și 228 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *