Ziarul care ține cu românul

Călătorie în lumea copiilor prin dans

Peste 400 de copii sărbătoresc copilăria pe ritmuri tradiționale la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu, în 6 și 7 iunie 2024.

Cântece și jocuri populare din marile zone etnofolclorice ale României se împletesc cu ritmuri bulgărești, sârbești, germane, maghiare, grecești, mexicane, americane, italiene timp de două zile pe scena Centrului Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu.

Cursanți ai Școlii de Dans „Ioan Macrea” sunt protagoniștii spectacolelor din 6 și 7 iunie 2024

Cursanți ai Școlii de Dans „Ioan Macrea” sunt protagoniștii spectacolelor din 6 și 7 iunie 2024, demonstrând că la 5 ani, la 10 ani sau la 17 ani, copilăria poate fi trăită în pași de dans, prețuind tradițiile moștenite din bătrâni și valorile culturale universale. Evoluează clasele conduse de artiști din familia Junii Sibiului, profesorii coregrafi Alesea Sas, Livia Lazăr, Adriana Ioniță, Maria Ilieș, George Ștreng și Adrian Dragomir. Le vor fi alături Orchestra de Tineret a Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” – condusă de prof. dirijor Adrian Grecu, Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” – profesori coregrafi Alesea și Ovidiu Sas, Ioan Crăcea, Livia Lazăr, precum și membrii Ansamblului „Comorile Arpașului” din Arpașu de Jos, condus de  Alesea și Ovidiu Sas. Soliști: Ioana Brad, Cristina Posa, Amina Vintilă, Daria Cîrțoroșan, Sonia Cîrțoroșan, Natalia Popescu și Răzvan Neamțu; prezintă Traian Stoiță.

Spectacolul pornește de la idea că preocuparea constantă pentru pregătirea copiilor și tinerilor prin cursuri de dans popular și atragerea lor în ansambluri – pepinieră sunt atuurile ce au stat și stau la baza parcursului neîntrerupt al Junilor Sibiului. Grație consolidării unei adevărate familii artistice, formate din copii, tineri și adulți, la Sibiu, a fost mereu posibil schimbul de generații și continuitatea ansamblului profesionist, ce aniversează opt decenii de existență în acest an.

Accesul se face pe bază de invitație gratuită, în limita locurilor disponibile; informații la tel. 0735836524.

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

Acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *