Ziarul care ține cu românul

„Cântă Pădurea”, un eveniment pentru toata familia

„Cântă Pădurea” în Carpați este un proiect național inițiat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, care în parteneriat cu autoritățile locale dorește să conștientizeze populația asupra rolului pe care îl au mediul înconjurător și patrimoniul natural local şi național în asigurarea calitatea vieții fiecărui cetățean în parte.

Proiectul a fost realizat pentru prima dată în Ungaria, în anul 2004, zece ani mai târziu a ajuns în România, la Bihor, iar acum este prezent în trei judeţe Braşov, Covasna şi Harghita.

„Cântă pădurea” în Carpaţi este un eveniment non-invaziv, care reprezintă o oportunitate de educare a tinerelor generații în ceea ce privește raportarea la mediul înconjurător, în general, și la pădure, în special, precum și adoptarea unui stil de viață sustenabil.

Proiectul se desfășoară timp de trei zile, astfel: în judeţul Brașov pe 2 septembrie, în judeţul Covasna pe 3 septembrie și în judeţul Harghita pe 4 septembrie 2022.

Toți iubitorii pădurii şi activităţilor în natură sunt aşteptaţi să participe la plimbări ghidate în pădure, ture cu bicicleta, călărie şi ateliere meșteșugărești, să asiste la concerte de muzică clasică în pădure, muzică populară (românească, maghiară și săsească) și să se implice în diverse activități educative.

„Cântă Pădurea” în Carpați este un eveniment pentru toate generațiile.

Organizatorii îi invită pe toţi să se bucure împreună de această experiență la Brașov, în pădurea de lângă Grădina Zoologică, la Bodoc-Olteni – pârâul Sütő, baia tradițională Sütei (județul Covasna) și la Sâncrăieni – Poiana Gesztena (județul Harghita).

Pini înalți, fagi, stejari, artiști excepționali și aer curat de pădure, ospitalitate și vinuri excelente îi așteaptă pe cei care vor să se reîncarce fizic și emoțional.

În cadrul evenimentului de la Braşov vor concerta Filarmonica Brașov, Orchestra Fonó şi instrumentişti de muzică populară braşoveni, iar Ansamblul Poienița (Brașov), Ansamblul de dansuri populare Mátka (Brașov) şi Ansamblul Die Knöspe aus Rosenau (Râșnov) vor prezenta un spectacol folcloric.

Accesul publicului este gratuit, dar nefiind o zonă amenajată special pentru spectacole, braşovenii sunt invitat să-şi aducă pături pe care să se aşeze.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

SURSA FOTO: Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *