Ziarul care ține cu românul

CERCETAT PENAL PENTRU PESCUIT ÎN PERIOADĂ DE PROHIBIȚIE

Un bărbat de 52 de ani a fost depistat în flagrant de polițiștii ialomițeni, după ce ar fi pescuit peste 65 de kilograme de pește din speciile somn, crap, șalău, plătică și știucă, în perioadă de prohibiție.

La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 12:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Stelnica, în timp ce efectuau o acțiune pe raza de competență în vederea prevenirii și combaterii braconajului piscicol, au depistat malul stâng al Brațului Borcea, un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Bordușani, în timp ce descărca pește dintr-o barcă.

În urma controlului efectuat au rezultat aproximativ 65 de kilograme de pește din speciile somn, crap, șalău, plătică și știucă, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente legale.

Conform legislației în domeniu privind stabilirea perioadelor de prohibiție și a zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii, până la data de 15 martie a.c. este interzis pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial de pești din specia știucă.

Întreaga cantitate de pește a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor.Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit, ori produselor din pește și pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *