Ziarul care ține cu românul

Circulați cu atenție!

politia_rutiera
politia_rutiera

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 220 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 50.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 13 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Având în vedere avertizarea meteorologică de COD PORTOCALIU pentru partea de Nord a judeţului Argeş, respectiv avertizarea de COD GALBEN valabilă în restul județului, în intervalul 19 mai 2021, ora 17:00 – 21 mai 2021, ora 11:00, privind ploi abundente, polițiștii argeșeni vă recomandă:

•        Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, circulați cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, măriți distanţa de siguranţă în mers şi nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

•        Pe timp de ploaie abundentă, sau alte fenimene care afectează vizibilitatea sau aderența, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drum. Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

•        Atât în localităţi, cât şi în afara acestora, circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă şi păstrați o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă. Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

•        În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

•        În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

•        Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.  Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic.

•        Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul  sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

•        Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

•        Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic .

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 18 mai a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un tânăr de 21 de ani, din Topoloveni, care conducea un autoturism oe DJ 702 Topoloveni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 138 km/h.

Tânărul a fost sancționat conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar dreptul de a conduce a fost suspendat pentru 90 de zile.

Conducea, deși avea dreptul de a conduce suspendat

În ziua de 18 mai a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota au depistat un bărbat de 31 de ani, din Craiova, județul Dolj, care conducea un autoturism pe DN 65, pe raza localității Albota, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

Conducea sub influența alcoolului

În ziua de 18 mai a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au depistat un bărbat de 39 de ani, din Corbi, care conducea un autoturism pe DJ 731, pe raza comunei Domnești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Activități de verificare a pazei

În ultimele 24 de ore, polițiștii compartimentelor Sisteme de Securitate au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare a pazei la operatorii de valori monetare, cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Verificările au inclus și modul de îndeplinire a obligațiilor specifice de către furnizorii de servicii de securitate privată, iar toate activitățile desfășurate au avut în vedere și contextul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

În urma verificărilor, au fost constatate nereguli la 4 dintre obiectivele verificate, dintre care 3 de pe raza municipiului Pitești și unul de pe raza municipiului Câmpulung, constând în lipsa analizei de risc de securitate fizicăneimplementarea măsurilor rezultate în urma analizei de risc și neimplementarea măsurilor în mod conform cu cele asumate prin planul de pază.

Au fost aplicate 3 sancțiuni, dintre care una în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 333/2003R privind paza obiectivelor și bunurilor, respectiv două sancțiuni cu avertisment, conform H.G. 301/2012 privind normele de aplicare ale Legii 333/2003R.

La toate obiectivele fiind stabilite termene pentru remediere, și s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

De asemenea, la unitățile asigurate cu pază umană permanentă, a fost verificat şi modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular, nefiind constatate alte nereguli în această privință.

Având în vedere contextul epidemiologic, reprezentanții societăților verificate de polițiști au fost instruiți şi cu privire la măsurile de prevenire a coronavirusului, prin adresarea de către aceștia de recomandări și luarea unor măsuri care să asigure respectarea de către cetățeni a păstrării unei distanțe de siguranță, pentru diminuarea riscului de transmitere a afecțiunii medicale.

Cercetări finalizate de polițiști

În ziua de 18 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2011 – 2016, un bărbat de 37 de ani, din Pitești ar fi comercializat 59 de autoturisme second-hand, operațiuni în urma cărora a obținut venituri, depășind plafonul de scutire a TVA, neînregistrându-se la organul fiscal teritorial și neconducând evidența achizițiilor și livrărilor, pe care le-a ascuns în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale aferente către bugetul de stat.

Prejudiciul adus bugetului statului este în valoare de aproape 95.000 de lei.

Pentru recuperarea acestuia, a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor mibile și imobile ale celui în cauză.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare și violență în familie, sub aspectul lovirii sau altor violențe.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 5 mai a.c., un bărbat de 47 de ani, din Mărăcineni, ar fi amenințat și ulterior lovit pe mama sa, în timp ce se aflau la domiciliul acesteia.

Reamintim că în cursul aceleiași zile, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *