Ziarul care ține cu românul

CJ Sibiu va oferi servicii urbanistice smart, prin implementarea sistemului GIS

CJ Sibiu va oferi servicii urbanistice smart, prin implementarea sistemului GIS

Consiliul Județean Sibiu derulează un nou proiect cu fonduri europene ce vizează gestionarea eficientă a datelor de la nivel județean, prin implementarea soluției Geographical Information Systems (GIS).

Scopul proiectului ”Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Județean Sibiu”  este de a furniza servicii urbanistice de calitate pentru cetățeni, firme și utilizatori din administrația locală, cu costuri reduse și operațiuni mult simplificate.

În urma semnării contractului de finanțare, în valoare de aproximativ 3 milioane lei cu TVA, CJ Sibiu a demarat procedura de achiziție a unui sistem informatic integrat (hardware și software), estimat la 1.842.016,81  lei fără TVA, pentru care și-au depus ofertele doi operatori economici: ESRI Romania și Intergraph Computer Services. Termenul pentru încheierea contractului este de 60 zile lucrătoare, iar durata contractului este de 24 de luni.”Este esențial pentru Consiliul Județean Sibiu să beneficieze de instrumente create special pentru a avea o viziune clară și de ansamblu asupra teritoriului județului Sibiu. Platforma GIS va unifica informațiile deținute de diverși furnizori de utilități în vederea simplificării și creșterii acurateței cu care se emit documentele de urbanism și ne va ajuta în activitatea de analiză și luare a deciziilor, pe baza informațiilor geospațiale” explică Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *