Ziarul care ține cu românul

Clădirea Colegiului Național O. Goga din Sibiu va fi eficientizată energetic

Contractul de lucrări în vederea îmbunătățirii eficienței energetice a Colegiului O. Goga din Sibiu a fost semnat cu Total NSA AG Construct SRL și include următoarele lucrări ample:

  • Se va amenaja un sistem de producere sustenabilă a energiei prin intermediul a 136 de panouri fotovoltaice. În același scop, corpurile de iluminat vechi vor fi înlocuite cu aproximativ 630 de corpuri cu tehnologie LED
  • Se va reabilita instalația de producere și distribuire a energiei termice, urmând să se monteze o pompă aer-apă, care va produce energie atât pentru încălzire, cât și pentru apă caldă. Spațiile vor fi dotate cu radiatoare noi și ventiloconvectoare
  • Fațadele și soclul vor fi termoizolate, iar peste ultimul planșeu, în pod, și pe placa peste subsol se va pune, de asemenea, izolație.
  • Tâmplăria exterioară va fi înlocuită cu una eficientă termic, din aluminiu
  • Întreaga clădire va deveni mai sigură în caz de incendiu, inclusiv prin înlocuirea unor uși, dar și prin instalarea unui sistem nou de detecție și alarmare la incendiu
  • Învelitoarea din țiglă ceramică va fi înlocuită în întregime, împreună cu jgheaburile și burlanele
  • Copertinele de acces dinspre curte și rampa pentru persoane cu dizabilități vor fi modernizate, iar pe zonele cu vitraje mari de la intrarea pentru profesori, se vor monta protecții solare.

Declarația primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor

„Am semnat încă un contract de lucrări pentru eficientizarea energetică a unei clădiri de învățământ, cea a Colegiului Național Octavian Goga. Investiția în valoare de 14,13 milioane de lei va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile, prin PNRR, în valoare de 12,48 milioane de lei, restul de 1,65 milioane de lei fiind contribuția Primăriei Sibiu. Prin lucrările de creștere a eficienței energetice, practic întreaga clădire va fi modernizată, spațiile urmând să fie împrospătate, să devină mai funcționale și mai confortabile.” (Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu).

Ordinul de începere a lucrărilor se va emite în luna martie, iar până atunci se va stabili împreună cu conducerea școlii un grafic de lucrări astfel încât acestea să afecteze într-o cât mai mică măsură orele de curs. Termenul pentru execuția și finalizarea lucrărilor prevăzute în contract este de 10 luni de la emiterea ordinului.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

FOTO DE LA FATA LOCULUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *